Predsjednik Crne Gore u višednevnoj posjeti UAE

Đukanović na ceremoniji dodjele prestižne Zajed nagrade za održivost

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u višednevnu posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima na poziv krunisanog princa Mohameda Bin Zajed Al Nahjana, gdje će u Abu Dabiju prisustvovati Ceremoniji dodjele prestižne Zajed nagrade za održivost, koja uvažava principe UN Ciljeva održivog razvoja i Nacionalnu agendu ove zemlje.
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 12:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nagrada je ustanovljena prije 11 godina u čast nasljeđa Šeika Zajeda i priznanja za njegovu posvećenost održivom razvoju.

Ova ceremonija se organizuje u okviru Abu Dabi Nedjelje održivosti, koja okuplja hiljade ljudi iz 175 zemalja, u godini koju je Vlada UAE proglasila godinom tolerancije.

''Ponosni smo na sjajno prijateljstvo i saradnju između Crne Gore i UAE i izražavamo našu kontinuiranu spremnost za njihovo dalje snaženje i jačanje u raznim oblastima, navodi se između ostalog u pozivnom pismu princa Mohameda, i izražava poštovanje za napore Crne Gore da obezbijedi jednu trećinu električne energije iz obnovljivih izvora''-navedeno je u saopštenju.

Đukanović će u Abu Dabiju i Dubaiju imati bilateralne susrete sa najvišim predstavnicima Emirata, biznis krugova, i učesnicima ovog značajnog međunarodnog događaja. 

Komentari: 2

Sveti duh

12. 01. 2019 - 13:16

Ako se ko održao to je Đukanović. Bravo za nagradu
Nevjerovatno

12. 01. 2019 - 14:00

"Prestižna nagrada za održivost". Baš me interesuje kome će biti uručena prestižna nagrada za recimo guljenje krompira ili prestžna nagrada za ispijanje jutarnje kafe. Nadam se da će biti objavljena imena slavnih laureata i za ova velika djela ... Mi smo narod zrio za imenovanje staretelja.
Novi komentar