Umjesto Džim Jong Kima

Trampova kćerka Ivanka kandidat za predsjednika Svjetske banke

Kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa, Ivanka, kandidatkinja je za predsjednika Svjetske banke.
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 14:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako piše businessinsider.com, ona bi zamijenila predsjednika Svjetske banke u odlasku Džim Jong Kima.

Kimovo iznenadno napuštanje Banke bilo je veliko iznenađenje za zaposlene.

Trampova administracija u ranijem periodu bila je oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svjetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.

Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svjetske banke su podsekretar trezora za međunarodne poslove David Malpas, direktor USAID-a Mark Grin i bivši ambasador SAD u UN Niki Hejli.

Za razliku od nekih drugih predloženih kandidata, Ivanka nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali je bila poslovna žena.

Prije dolaska u Bijelu kuću, gdje sada radi kao savjetnica, radila je kao potpredsjednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji. Imala je i sopstvenu modnu liniju, koju je prošlog ljeta zatvorila.

Predsjednik Tramp je ranije nagovještavao da bi Ivanka mogla biti zamjena za odlazeću američku ambasadorku u UN Niki Hejli. Međutim, na to mjesto je imenovana Heder Nauert, portparol Stejt Departmenta.

Komentari: 4

Ona narodna - Što...

12. 01. 2019 - 14:37

Za ovaj čin može se primijeniti ona narodna "Što jedna budala pokvari, stotine(miliona) pametnih ne može popraviti. SAD 200 godina počivaju na ravnoteži tri grane vlasti. Možda najuspješnije u svijetu, Sve je to cirkuzaner poništio. Ne treba da čudoi ni slijedeći mogući njegov potez. Upražnjeno je mjesto ministra odbrane SAD. Moguće je da će na to mjesto pšostaviti ličnu sobaricu iz Tramp kule. Đoko Orlandić
sta ce se tu pomijeni sa njom

12. 01. 2019 - 15:12

Mogu taman sobaricu postavit banka ce i dalje manipulisati i pljackati svijet . To je uhodan sistem a prdesjednik je obican pion . Nesto kao nas Fijip III
Boban Bg

12. 01. 2019 - 16:34

Mora da si to posisao u osnovnoj školi! Ne no su ti Rusiji nezavisne institucije. Što misliš što se Tramp i Putin vole? Zato što su isti, samo što Tramp ne može baš od svega da napravi komediju i što će sići sa vlasti!
Boban Bg

12. 01. 2019 - 16:30

Hahahahahahahahaha...!
Novi komentar