Saopštio Miloš Jovanović

Do novembra 638 miliona eura stranih direktnih investicija

Do novembra 2018. godine priliv bruto direktnih stranih investicija u Crnu Goru bio je oko 638 miliona eura, što je 140 miliona više u odnosu na isti period godinu ranije, kazao je za Novu M  direktor Agencije za promociju stranih direktnih investicija Miloš Jovanović.
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 16:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jovanović ističe da je takav rezultat posljedica političke stabilnosti u našoj zemlji, ali i toga što smo već godinu članica NATO-a. Kaže da konstantno bilježimo rast u prilivu direktnih stranih investicija te da očekuju da se taj trend nastavi i u narednim godinama. 

 Kako je rekao, najveći investitori su u sektoru, bankarstva, telekomunikacija, turizma, posebno na jugu gdje se realizuju veliki kapitalni projekti, čija je vrijednost blizu dvije i po milijarde eura.

„Tu bih naveo Porto Montenegro u  koji je uloženo blizu 500 miliona eura....Porto Novi u koji je uloženo 350 ali je predviđeno 700 miliona eura, Luštica bej za koji je predviđeno da ukupna investicija bude preko milijardu eura. Počinje da se razvija i sjever Crne Gore Kolašin 1600 je skoro gotov“, rekao je on.

 On kaže i da je došlo do značajnog porasta stranih direktnih investicija iz zemalja članica NATO saveza.

„Za za tri kvartala 2017. godineimali oko 150 miliona eura priliva iz zemalja članica NATO saveza, prošle 2018. godine za isti period  imamo oko 275 miliona eura“, rekao je on.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar