Afera Knežević

SDP traži da se ispita nelegalno finansiranje DPS-a

Socijaldemokratska partija pozvala je nadležne državne organe, prije svih Tužilaštvo i Agenciju za sprječavanje korupcije, da istraži, kako navode, više nego osnovane sumnje o nelegalnom finansiranju Demokratske partije socijalista uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Socijaldemokratska partija pozvala je nadležne državne organe, prije svih Tužilaštvo i Agenciju za sprječavanje korupcije, da istraži, kako navode, više nego osnovane sumnje o nelegalnom finansiranju Demokratske partije socijalista uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević dostavio je medijima juče snimak na kome se vidi kako je tadašnjem gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću uručio kovertu u kojoj je bilo oko 100. 000 eura. On tvrdi da je novac dao za finansiranje DPS-a, dok je Stijepović sinoć saopštio da ne neprijatno iznenadjen što ga je školski drug tajno snimao, te da je riječ o konverziji novca za koju je Knežević uzeo proviziju.

“Jedino na taj način će, dakle hitnim postupanjem povodom ovog slučaja, koji je uznemirio crnogorsku javnost pokazati da im je interes države i građana ispred interesa partije na vlasti. U suprotnom, moći ćemo da konstatujemo da je sindrom zarobljene države, kako to konstatuje Evropska unija, zahvatio sve institucije i da umjesto vladavine prava imamo na djelu vladavinu otuđenih centara moći koji od naroda nekažnjeno otimaju novac i resurse koje kasnije ulažu u kupovinu glasova i tzv izborne pobjede”, navodi SDP u saopštenju.

SDP će, povodom ove nove afere Snimak, zatražiti parlamentarno saslušanje Vrhovnog i specijalnog državnog tužioca, direktora Uprave policije i direktora Agencije za sprječavanje korupcije na zajedničkoj sjednici odbora za bezbjednost i politički sistem.

“Otvaranjem slučaja jedne banke i nagovještajem novih sličnih slučajeva otvara se pitanje stabilnosti finansijskog sistema za koji je samo prije nekoliko mjeseci, sa najviših adresa, saopštavano da nema nikakvih prolema u njegovom funkcionisanju. Klupko aktuelnh i mogucih novih finansijskih skandala u režiji vlasti se mora odmotati kako bi se zaštitili finansijski interesi velikog broja građana”, navodi se u saopštenju.

SDP je pozvao Vladu, kao Ustavno najodgovorniju za stabilnost političkog sistema, da ohrabri  nadležne institucije da se hitno pozabave ovim slučajem i da u tom pogledu saopšti svoj jasan stav. “Ova nova afera Snimak 2, još slikovitije i jasnije od Snimka 1, pokazuje metode izbornih zloupotreba u rešiji vlasti. Zato akterima treba da je jasno da pod ovim uslovima izbori nemaju nikakvog smisla i da do njih može doći jedino dogovorom koji znači tvrde garancije i konkretne mehanizme sprječavanja ovih i sličnih zloupotreba”, kaže se u saopštenju.

 

 

Komentari: 2

Gratis

12. 01. 2019 - 18:38

Jos jedan napad na Crnu Goru.. gradjani moraju da stanu u odbranu DPS-a, da bi se odbranila drzava.. ako je neko uzeo pare to nije u interesu pojedinca nego drzave
Od JADRANA do SJEVERA

12. 01. 2019 - 19:24

Ovo je čist primjer zbog čega se 90% ovakvih učlanilo u DPS , Sudstbi i Tužilaštvo su već davnonizgjbiki borbu sa ovakvim, Jedini spas u našoj državi je pravda j NARODU CRNE GORE
Novi komentar