Komentar

Novogodišnje ponude i koverte

Šteta što neće braća moći da lumpuju posred Trga nezavisnosti 13. januara, kao što je šteta što im se slavlju neće pridružiti Duško i Migo. A možda bi mogli svi da se nađu u Hramu, pa da to bude fešta i srpskog slavlja sa pucanjem i depeesovskog pucanja sa kovertama. Pa sve da to prenose mediji koji su uzimali pare i od jednih i od drugih. E, to bi bila prava pravoslavno-pravosnažna Nova godina
Objavljeno: 13. 01. 2019 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Milorad PUSTAHIJA

Pred proslavljanje Julijanske nove godine došlo je do eskalacije srbougroze u našem glavnom gradu. Zamislite, neko se usudio da zbog tamo nekih objektivnih razloga ne odobri proslavu „Srpske nove godine“ na Trgu nezavisnosti! Ivane, Ivane, šta si napravio, znaš li koliko si „paćeničkih“ srpskih duša ucvijelio? I imaju pravo da se ljute na tebe, jer do sada im je DPS išao niz dlaku i odobravao sve izbačaje srpskog nacionalnog i religioznog uma i to po svaku cijenu, pa i kad su bili u suprotnosti sa zakonskim i razumskim normama i normama lijepog vaspitanja i multietičnosti i multikonfesionalnosti.

NG PROSLAVA

I sad se našao mladi profa da im prodaje objektivne razloge. I to uprkos odobrenju policije, koja - moramo priznati - ponekad zna relativizovati objektivnu datost i događaje. Ali, čak i kad je srpstvo u pitanju, moraju važiti bar zakoni fizike te ne mogu dvije stvari biti na jednom mjestu u istom trenutku u istom prostorno-vremenskom kontinuumu. Ne mogu i objekti i oprema Novogodišnjeg bazara u isto vrijeme i na istom mjestu sa razdraganim frontašima i trubačima i njihovom opremom. Ne mogu - ni zbog mentalnog zdravlja i duševnih bolova građana Podgorice - nakon onakvog divnog programa i džeza na Novogodišnjem bazaru, koji je trajao dvadesetak dana, odmah trubači i cajke.

To bi bio atak na um, a i ne događa se to u Guči, nego na Trgu nezavisnosti, a svi organizatori i posjetioci su ogorčeni protivnici naše nezavisnosti. Ali, džabe fizika, estetika i objašnjenja, Ivan Vuković je od frontaša proglašen za jednog od vodećih srbomrzaca. Srećom, problem je riješen povratkom dočeka nove godine u okrilje SPC iz koje je sve poteklo i u čijim se portama i slavilo. Frontaši i sljedbenici su ipak zakinuti za najveću draž te svečanosti - a to je, pijan u po noći demonstrirati političku moć po bulevaru i od usnulog grada tražiti ukidanje granica između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske...

Ili nešto drugo, ali slične pameti. Ipak, kod Hrama će imati sve sadržaje, osim ovog pretpaljenja i dizanja radne temperature po bulevaru, pa se boje da neće dostići srboekstazu. Hoćete braćo, kako nećete, turirajte malo dok ne dostignete maliganski turbo indžekšn. Počeo sam da razmišljam: Bože, je li ovo istina, može li vremenski pomak od četrnaest dana da učini da živimo u toliko različitim paralelnim stvarnostima?

KOVERTA

I onda se vratim u svoje prostor-vrijeme i otvorim novine da vidim šta ima novo kod nas. I bap! Nalećeh odmah na umiljati lik Duška Kneževića, bankara. Trampuje nas iz Londona izjavama i video klipovima i svojim iznenada probuđenim poštenjem. I slikama sa Milom, Svetom, Katnićem i inima. Za 36 godina braka ja nisam nakupio toliko slika sa ženom koliko on ima sa Milom. I priprijećuje da svega toga ima još i pretpostavljam da želi da pokaže da su svi zajedno krali i da bi najbolje bilo da se ne rastaju nego da i dalje tako nastave. Sokratovske istraživačke novine „Vijesti“ su u ekstazi - podržavaju ovoga €uromučenika i sa opozicionim političkim lumenima se zgražavaju nad činjenicom da je davao pare DPS-u.

Mi građani nismo toliko glupi i to nas ne iznenađuje, jer je vjerovatno uz pomoć DPS on i šklapao pare. Pardon: valorizovao brojne resurse. Ne znam kako su Sokratovci tako brzo zaboravili da je Bato Carević dao Frontu, po obostranom priznanju, 100.000 eura; da je abolirani Daka, eurotočivi ktitor darovao i Vijesti sa bar pola miliona i da je politička korupcija rođena i saživjela se sa našim višestranačjem. Svi se bave tom korupcijom a svaki skupštinski jad i čemer zaštićen imunitetom ponaša se kao dreser SDT-a i pucka ga na političku konkurenciju, iako ne reaguje odmah bi da ga promijeni kao skupštinskog kućnog ljubimca. Smatram da treba promijeniti cijelu bolesnu političku kastu u našoj zemlji, ali stvarno ne znam kako. Trebalo bi da ovi odu, a ovi da ne dođu.

To bi bio mirakul. Sada očekujem da će Sito, bivši potpredsjednik Atlas grupe, početi da pušta svoje video klipove sa Kneževićem u glavnoj ulozi. Zašto? Pa nije valjda tamo postavljen kao bankarski stručnjak nego kao obavještajac DPS-a. I gledaćemo otužnu seriju iz nedjelje u nedjelju i uzvikivati pravedničke parole. Dakle: šteta što neće braća moći da lumpuju posred Trga nezavisnosti 13. januara, kao što je šteta što im se slavlju neće pridružiti Duško i Migo. A možda bi mogli svi da se nađu u Hramu, pa da to bude fešta i srpskog slavlja sa pucanjem i depeesovskog pucanja sa kovertama. Pa sve da to prenose mediji koji su uzimali pare i od jednih i od drugih. E, to bi bila prava pravoslavno-pravosnažna Nova godina. Ili, možda, da pokupim komuniste iz ilegale, pa šta kome Bog da i sreća junačka?

Komentari: 7

podgorica

13. 01. 2019 - 06:44

Odlično!!!
Komsija

13. 01. 2019 - 07:57

Sve ti je ko Ocenas, kao i uvijek. Samo nikako da nam kazes, kada vec sve dobro vidis, okle je i kada krenula metastaza.Nije valjda da to ne znas ili te ....
Šahbaz

13. 01. 2019 - 09:27

Stara Narodna:"Stokupljevine i stokurevine"-politička, etička i moralna većina, a Komunisti - samo sa novim i efikasnim softverom, bazama podataka i dobrom antivirusnom zaštitom. Mogu dobiti po hardveru ali će im server biti siguran.
Jovan

13. 01. 2019 - 09:51

Gdje to nađe da je Carević dao Frontu 100.000. Nijesu svi isti, ali fobro je da priznaješ za Miga Duška, Sita,..., još malo pa ćeš shvatititi da su ti Duško, Migo, Sito Brano, Šarići, Barović napravili neovisni Montenegro.
Enciklopedija

13. 01. 2019 - 10:56

Bolji i pametniji odoše boljima i pametnijima, a nama ostadoše siledžije,razbojnici i zločinci !
Boni

13. 01. 2019 - 12:27

Čudo vam Knežević napravi, ne znate đe udarate. Komentari bez mašte samo pluseve sebi nabijate kao da će to promijeniti nešto. Počeo je pad ove nakarade od sistema i lažnih vrijednosti. Niko vam glave neće doći liše vi sami,, štakori se među sobom grizu. Pustahija, kuća ti ga daje da ovako pišeš
PWS

13. 01. 2019 - 14:33

Sto se grbavo rodi vrijeme ne ispravi.
Novi komentar