Zimska turistička sezona u Rožajama

Na skijalištu Turjak oko 1.500 gostiju

Na skijalištu Turjak otvorena je zimska turistička sezona u prisustvu oko 1.500 gostiju, sportista i ljubitelja snijega, koji su uživali u sunčanom danu, odlično pripremljenim skijaškim terenima i prigodnom muzičko-zabavnom programu.
Objavljeno: 14. 01. 2019 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Na skijalistu Turjak oko 1.500 gostiju
Foto: Ski centar Hajla Rozaje Facebook

Menadžer Ski centra Hajla, preduzeća koje gazduje skijalištem, Dženis Nurković je kazao da veliki broj ljubitelja skijanja i zimskih sportova koji se danas okupio na skijalištu šalje jasnu poruku da se Rožaje, polako ali sigurno, vraća na zimsku turističku mapu Crne Gore.

On je rekao da ponovno pokretanje skijališta Turjak predstavlja dobar temelj za buduće razvojne projekte u ovoj oblasti.

- Ovako impozantan broj ljubitelja skijanja i zimskih čarolija najbolja je potvrda koliko je ovoj sredini nedostajalo skijalište. Ubijeđeni smo da će Rožaje, u najskorije vrijeme, povratiti reputaciju zimskog turističkog centra kakvu je imalo do unazad desetak godina. Danas se na stazi mogu vidjeti gosti svih starosnih doba, a tu su i najmlađi smučari, polaznici škole skijanja, kroz koju je samo u toku ovogodišnjeg školskog raspusta prošlo više od 100 djevojčica i dječaka. Kod nas to budi nadu da će ova sredina ponovo imati poznate smučare kao što je Tarik Hadžić, učesnik OI u Sočiju – kazao je Nurković.

On je dodao da budući projekti koji se odnose na izgradnju skijališta na Štedimu i Hajli mogu da unaprijede cjelokupan turizam u Crnoj Gori kao i da budu važna razvojna šansa ove opštine.

Nedžad Murić, direktor Turističke organizacije Rožaja, koja je suorganizator manifestacije, kazao je da je ovo važan dan za rožajski turizam i da postoje sve pretpostavke da zimski turizam ponovo bude najznačajniji segment ponude u ovoj opštini.

- Nadam se da je ovo novi početak zimskog turizma u Rožajama po kojem je nekada bilo prepoznatljivo i van granica Crne Gore. Skijalište Turjak pruža mnogo toga što je potrebno gostima, ali se nadam sa realizacijom novih projekata u ovoj oblasti da će zimski, ali i uopšte turizam u ovoj opštini predstavljati okosnicu bržeg razvoja - rekao je Murić.

Na prepunom skijalištu Turjak posjetioci su mogli da se besplatno posluže toplim napicima i da se oprobaju u hodanju krpljama u dubokom snijegu, koje je za ovu priliku obezbijedila TO.

Komentari: 4

400 god

14. 01. 2019 - 07:27

Samo im jos hvali presjednik BS , i naravno min Saobracaja koji bi kontrolisao frekvenciju i brzinu skijasa ,NIGDE NI JEDNO OBELEŹIJE CRNE GORE NA OVOM SKIJALISTU,
Leo

14. 01. 2019 - 08:00

Konacno ste juce odali priznanje poslaniku Izetu Bralicu koji je zasluzan za ponovno otvaranje skijališta Turijak
dostupnost

14. 01. 2019 - 09:55

Prednost ovog skijalista nad ostalim je sto je na samoj magistrali ali na zalost na relativno maloj nadmorskoj visini pa se rijetko i kratko moze koriztit zbog radi nedostatak sneg Eto valja da se deca naucu al nema neki veliki kapacitet .
ogranicen kapacitet

14. 01. 2019 - 09:58

Gledam koliki je red za lift pa ovdje covjek vise ceka nego sto se vozi . Jedno ozbiljnije skijaliste mora da ima mnogo vise liftova i cekanje ne smije biti duze od minut -dva kad je najveca guzva i posjecenost. A to nema ni jedan centar u CG
Novi komentar