Knežević pisao Stankoviću

Smijenite Katnića i idite do kraja u aferi "DPS koverta"

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević obratio se danas Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.
Objavljeno: 15. 01. 2019 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poziva ga da smijeni glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. 

"Napokon ste otvorili usta, ali pogrešno jer zamjenjujete teze. Afera nije Atlas nego je afera "DPS koverta". Preko deset puta sam vam pisao pisma. Kako ja, tako i advokati stranih firmi kojima je Specijalni tužilac blokirao novac pod smiješnom optužbom o pranju novca preko e-commerce servisa Atlas banke i tako ih onemogućio da posluju. Nijednom nijeste ni javno ni formalno odgovorili.

Nekoliko puta sam vas prozivao da smijenite Katnića i uđete u istoriju kao častan čovjek koji je hobotnici otkinuo jedan krak. Imate šansu da sačuvate svoj kredibilitet i, što je još važnije, sačuvate tužilaštvo kao jedan od najvažnijih državnih organa od upliva kriminalnih klanova uvezanih sa političkim centrima moći.

To se radi poštovanjem Zakona i profesionalne savjesti, a ne progonom Atlas banke. Ako ne učinite što je do vas, učestvujete u urušavanju ambijenta za poslovanje i postaje jasno da u Crnoj Gori nema ni elementarne pravne sigurnosti", navodi Knežević. 

Posljedica je što niko od stranih investitora više neće htjeti da posluje u Crnoj Gori jer zna da i njihova imovina jednog dana može postati plijen kriminalne hobotnice povezane sa dijelom vlasti, kaže on. 

"Niko više nije siguran. Da bi oteli imovinu Atlas Grupe oni dovode u pitanje kompletnu, ionako krhku, prezaduženu crnogorsku ekonomiju kojoj prijeti bankarski kolaps zbog nepovjerenja u bankarski sistem i izazvanih afera. Specijalni tužilac progoni Atlas banku, a štiti tri banke koje peru novac pod kišobranom režima. Riječ je o Prvoj banci, Hipotekarnoj banci i Universal capital banci.

Specijalno tužilaštvo je oruđe u rukama klana oko prve familije. Prvo su uhapsili moje vozače i optužili ih za pranje novca, pokušavajući da me natjeraju da svjedočim protiv DF-a u aferi državni udar. Kada se ispostavilo da su sami sebi napravili štetu jer je to bio novac za finansiranje DPS-a, odjednom su odustali od tog slučaja. Pa su potom blokirali desetine inostranih firmi koje posluju preko Atlas banke, koristeći naš sofisticirani servis za e-commerce.

Zamrzli su im preko 80 miliona eura njihovog novca.

Optužili su banku za utaju poreza, pa kada su shvatili da je to neodrživo, odlučili su se za još komičniju optužbu - pranje novca preko e-commerca. Onda su ustanovili da se to sve radi u saradnji sa Visa, Mastercardom i Union Pay-om, i da je Centralna banka u opširnom nalazu konstatovala da je ama baš sve u skladu sa propisima. Našli su se u čudu i te optužnice nema niti ona može da se održi ako je bude. Istovremeno, CBCG je bez osnova oduzela dozvolu za rad IBM banci.

Kao što znate, Katnića ne možete maći "gumicom". Ne čini život “staro za novo”, pratnja, obezbjeđenje i “tinu ninu” sirene", navodi Knežević.

foto:Tanjug

Komentari: 31

kneževiću prevarantu

15. 01. 2019 - 13:30

nije afera koverat, već je afera Atlas i pokradenih i opranih preko 550 miliona Eura, pa sad ti pokušavaš da skreneš pažnju na jedan koverat. Kad si toliko nevin što ne dođeš i objasniš to Stankoviću, pa da ti on napiše obavezujuće uputstvo o ne zatvaranju, kao još nekim mažestik-knežević dogovor kriminalcima što je pisao.
Tesla

15. 01. 2019 - 13:31

Sve mi nesto cudno - i DF veli da ga smijene a eto cuda i njih ganja tuzilastvo i taj Katnic?Svi nesto bjeze a nevini??!!
Jedini spas

15. 01. 2019 - 13:31

I Duško i DF traže smjenu Katnića. To bi im bio jedini spas da ne idu u Spuž. Naime, Preko Duškove banke su stizali ruski dolari za DF, za planirani terorizam. Isto tako, desetine aktivista DF su kod Duška mijenjali ruske dolare za eure, za istu namjenu, a koji su iz Rusije stizali drugim kanalima. Svi oficiri GRU zaduženi za rušenje CG odsjedaju u Duškov hootel - "Mažestik". Vidi slučajnosti i svi lideri DF u BGD odsjedaju baš u taj hotel.
grnk

15. 01. 2019 - 13:41

U moru botova, ubjedljivo su najgluplji ovi sa Portal Analitike.
Nix

15. 01. 2019 - 13:49

Slažem se 100%, neiteligentni komentari preovlađuju na ovom portalu
Dumidran

15. 01. 2019 - 15:10

@Nix - imas pravo,vidi ti se po pravopisu hahahaha.Sjedi dolje ne glupiraj se.Ako ti se ne svidja portal eno ti oni Srpski sto po 24 sata nadan pljuju po Crnoj Gori i velicaju cetnike.
koverat

15. 01. 2019 - 16:17

@Dumidran,nema ovo veze sa srpstvom,crnogorstvom ,cetnicima i partizanima,svidjali ti se ovaj ili onaj portal,odje se radi o lupestini,o korupciji.Sigurno je jedno,Migo ne moze odgovarati za aferu Atlas,ali za Koverat mora pa onda ako ima sto da kaze i da kaze ko ga je poslao za repe,ako ne onda mora za to biti kaznjen,on je vec javno priznao da je to bilo konvertovanje novca,e ti si vjerovatno toliko pametan da znas gdje se to radi,po kucama i bez racuna sigurno ne.
Dumidran

15. 01. 2019 - 16:51

@koverat - ovo je bila reakcija na komentar o neinteligentnim komentarima. Sto se tice korupcije i koverte: Stvar je cista !! Imamo VDT i pravosudje pa oni neka istrazuju i sude. Kao i sto rece, zakon je za sve isti pa cemo vidjeti. A sto se tice Miga, koliko znam on je taj koji je u CG i poziva da se istrazi ta afera oko koverte a na drugoj strani imamo Knezevica koji je van CG i kao fol nevin. Neznam ali koliko mi je poznato neko od njegovih saradnika je propjevao i sta jos gore otkrio cijelu strukturu kako je sve funkcionisalo. A cim jedan progovori dodje i drugi itd. Tako da ne nagadjam bez veze,vidjet cemo. A da jos ovo: prdao sam kucu prije 5 godina za pozamasnu sumu.Novac od kuce sam bas ovako u kovertu pozajmio mom kumu za kucu. Dali sam time postao kriminalac? Da dodam - ne branim niti Miga ni nikoga taman da mije rodjeni brat.
koverat

15. 01. 2019 - 17:42

@Dumidran,kakve veze ima tvoj kovetat i pzajmljene pare sa ovim,ti si to pozajmio privatno ovo je korupcija,reket,ko zna šta sve.Ko kaže da je Knežević nevin,on je njihov igrač bio pa se otrgao,pomisli da je nedodirljiv,pa kada je vidio da se imperija ruši odlučio da poviče one sa kojima je bio 25.godina
Dumidran

15. 01. 2019 - 18:54

@koverat - O pa ti si to dobro informisan!! Licno bih ti preporucio da to ispricas VDT, konacno da se lopovi pohvataju.Sto ne kazes da znas sta se desilo,izvini.Super,eto rijesen slucaj koverte.A sta cemo sa Duskovim pola milijarde? Da mu oprostimo?
Koverat

15. 01. 2019 - 19:43

@Durmidan,da se zaključiti da nijesi baš neki bit,jer evo ti bi da me uplašio sa tužiocem.Migo je prije dva dana rekao svima nama da konvertirao dolare u kući kod školskog druga,a što se tiče Kneževića i sa njim ćete morati da se obračunate kao što ste sa Svetom koji je pokrao milijardu,a ne mogu da mu naplate milon,brzo se vi odričete svojih kad je frka on je bio vaš
Sova

15. 01. 2019 - 18:57

Na snimku se čuje ono što ti ne želiš da čuješ: "zamijenili su ti ovo. Tu ti je uplatnica. Uzeli su ti samo dva ipo posto.". Da li ovako govori neko ko daje mito ili neko ko radi zamjenu (konverziju) valuta? Ne znam, samo pitam.
Boban Bg

15. 01. 2019 - 20:18

Neka ti neko kaže kako izgleda 100.000 USD i koliki je koverat potreban! Drugo, uopšte ne sumnjam da sve partine dobijaju keš od finansijera. Što je to Daka neviniji što dijeli pare u Kraun plazi kao Djed Mraz opoziciji? Neka se istraži, ali vam neće uspjeti da od ovoga pravite most za dolazak četnika na vlast
Stara Crna Gora

15. 01. 2019 - 21:08

Bobane iz Beograda, čemu toliki strah od četnika u Crnu Goru, čuvaj se tija tamo.
MIDO S. PG

15. 01. 2019 - 22:22

Neka Bobi,dok si si ti putovao na prst i sa vrecom za spavanje po svijetu ,ja sam taj svijet posmatrao na druginacin i svega se nagledao pa i velikih para,a ovdje se radi o evrima njih Migo koga ti branis trpa u djepove,moglo je onamo jos stanuti. Drugo tebi se od svakog medjunozja pricinjava Draza,pusti to castiti,i te mostove jer mi se jebe za svaku partiju ,ovo je prica o lupezima,pa ako ovo radi Daka neka vezu ko Sveta idruge ugledne rukovodioce DPS/a i Budve.Neka vezu bio Srbin ,Crnogorac,Eskim,ako potkradaju drzavu,no tebi bi bolje bilo da se drzis etniteta jer si tu jak
x

15. 01. 2019 - 18:00

kako boli istina,,pa na boteve,,,spuž bote
Botko Botović

15. 01. 2019 - 16:03

Dobro si se legitimisao Di Kej botu, to su kao pametni botovi
x

15. 01. 2019 - 17:59

..kako boli istina...pa na botove...spuž..bote
Kratko pamćenje

15. 01. 2019 - 14:11

Kneževiću, interesuje me šta vam se desilo sa bankama u: Beogradu, Moskvi i Kipru. Je li vas tamo Katnić maltretirao ili je nešto drugo u pitanju?
Snaga države

15. 01. 2019 - 14:13

Raskrinkavanjem afere "Atlas" država pokazuje svoju snagu , jer ne može se sa ovakvim šišnjarima (još od studentskih dana u Beogradu) kao što je ovaj Knežević u EU. U svemu ima veliku odgovornost (možda i saučesništvo) guverner Žugić, Jer ne može se protiv mahinacije od 17 miliona Eura "blagim upoozorenjima". A dokaz sda je u kriminalu do grla Knežević pokazuje i bjekstvom u inozemstvo.
Tanja

15. 01. 2019 - 15:17

to Katnicu...bravo ti ga! samo nastavi...
nikšićanin

15. 01. 2019 - 15:20

Svima je u Crnoj Gori jasno da i ti pripadaš kriminalnom miljeu.
nisicaninu

15. 01. 2019 - 16:22

Upravu si nisicaninu,Knezevic je prije par dana objavio da je 25. godina bio odani prijatelj DPS/a.
Objektivni

15. 01. 2019 - 19:13

To sto je 25 god . prijatelj ili neprijatelj DPS Katnica nista ne obavezuje . Obavezuje ga samo saznanje da li je covjek lupez ili ne . A ako je čak i prijatelj DPS a , to bi trebalo samo da mu je otezavajuca okolnost , jer je zloupotrebljavao te okolnosti . Čega god se taj bucko dohvatio , upropastio je . Banku , televiziju , Meljine. . I sad mu neko drugi kriv .
Objektivni

15. 01. 2019 - 19:20

Deceniji prigovarate DPS i institucijama da ne sprijecavaju korupciju na visokom nivou . I kad je to krenulo i kad su osudjeni , Marovic , Pavicevic , Kuljaca , Pinjatic , kad je u toku proces protiv Mugose svi su tapsali Katnica po ramenu . Ali kad je razvalio DF i rusku spijunsku mrezu sad ne valja Katnic . Cak sada i štitite DKeja ( a savrseno znate da je manipulant i da je kriv) samo da bi otezali polozaj Djukanovicu i Crnoj Gori . Rusi ipak ne odustaju i koriste svakoga ko bi im pomogao u svojoj zloj namjeri da slome CG ...
Blaž Slišković

15. 01. 2019 - 16:08

E moj Di Keju, ne pomaže voda majko sa bunara Ivanova i(neđe u Zeti), niti Akva Montaaaa. Lijek su ti Diii Keju medna usta Pamelina da ti spjevaju utješne pjesme
Finansirao DF

15. 01. 2019 - 16:38

Knežević je počeo da finansira Demokratski front da bi mogao da mešetari i pravi mahinacije preko Beograda. zato ga sad podržavaju Mandić i njegov rođak Pipun Knežević.
siki

15. 01. 2019 - 17:05

Moj Kneževiću,na stranu i Milo i Dps ,ali gdje si do sada ,dok su te podržavali,sve je bilo ok,obogatio si se ,na blago rečeno kriminalan način,zajedno sa nekima,i sada pljuješ po njima koji su ti sve omogućili.Znaš li šta bi ti bio da ti nije bilo Mila i Dps-a,vjeruj mi ,ništa ! I oni su mnogo manje fukare od tebe!
Boban Bg

15. 01. 2019 - 20:11

Glavno je pitanje zašto svi koji su optuženi za nešto imaju isti obrazac? Politički!!! Ja kad bih se branio od optužbi branio bih za za ono za što sam optužen, ne bih uvlačio politiku, opoziciju, prvu, drugu familiju, jedino ako neko misli da će tako oboriti vlast i izbjeći sudsko gonjenje. Vrlo glupo i samooptužujuće!
Katnic radi svoj posao

15. 01. 2019 - 21:29

Mnogo ih je protiv Katnica. Znaci mnogo ih je sto nemaju sna, zbog svojih “ nevjerojatnih” ekonomskih, financijskih i drugih mogucnosti, kojima su “stekli” enormne finansijske vrijednosti i nekretnine. Pored svoje uobrazilje o sopstvenoj genijalnosti ne umiju upravljati vrijednostima koje su pale raznoraznim muljanjima. Katnic samo radi svoj posao!!!!!!!!!!!!
Samo malo stepljenja

16. 01. 2019 - 06:37

Dame i gospodo, imajte malo strpljenja pa ce i ovaj BANKSTER (najveci stepen GANGSTERA!) biti ogoljen do kraja.
Novi komentar