Rama: Nema Velike Albanije, želimo fluidnu granicu sa Crnom Gorom

Albanski premijer Edi Rama rekao je da će od proljeća biti “fluidne” granice između Albanije i Kosova i da bi želio da se ta praksa ostvari i sa Crnom Gorom i Makedonijom.
Objavljeno: 15. 01. 2019 - 16:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

U prisustvu Rame i zamjenika premijera Kosova Fatmira Ljimaja danas je u Draču otvorena kancelarija Carine Kosova. Albanski premijer je ocijenio da je kancelarija prvi korak ka carinskoj uniji Kosova i Albanije.

Rama je rekao da će od proljeća biti “fluidne” granice između Albanije i Kosova i da bi želio da se ta praksa ostvari i sa Makedonijom i Crnom Gorom.

Albanski premijer je kazao da nema “Velike Albanije”, ali ima albanske nacije.

“Šengenski sistem znači da imamo samo jednu kontrolu, od dvije (granične) tačke koje imamo. To će se dogoditi za kratko vrijeme. U proljeće ćemo imati fluidnu granicu. Velika Albanija je izmišljotina neprijatelja, postoji jedna albanska nacija”, kazao je Rama.

Ljimaj je ocijenio da je poslije autoputa koji povezuje Kosovo i Albaniju ovo drugi projekat po značaju.

“Od četiri odluke koje su donijete (na zajedničkoj sjednici dvije vlade) u Peći ovo je druga koja se ostvaruje. To znači da smo krenuli da ih sprovodimo u djelo. Otvaranje ove kancelarije je dobra vijest za obje zemlje. Od danas Kosovo ima svoju luku, kao značajan centar ekonomskog razvoja”, rekao je Ljimaj.

Komentari: 5

RS 3

15. 01. 2019 - 18:24

Da je sreće,pa svi i EU,onda je nebitno,Preševska dolina,mala Albanija,velika Srbija,Makedonija,Sever Kosova,R.Srpska i sl.odvratnosti,gluposti...
Moderni Balkan

15. 01. 2019 - 18:30

Kaiš vaše ,,veličine,, najbolje je sprovodijo ENVER HODZA , Ništa nije bilo slučajno za vašu naciju i vaš mentalitet.
Vasojevic

15. 01. 2019 - 19:32

Definitivno se slazem sa ovim Ramom velika Albanija je samo utopija. Svjedok sam svojevremeno kad su srpske policijske patrole maltletirale albansko stanovnistvo na Kosovu pa im se to sada vraca kao bumerang.Mi sebe ne smijemo dozvoliti takve greske mada bi cini mi se mnogi to voljeli
Planer

15. 01. 2019 - 19:52

Fluidnu, fluidnu...u jednom smjeru
64882

15. 01. 2019 - 20:02

A vasojevicu kad se slazes sa ramom zasto mislis da on govori iskreno zasto si tako siguran u njegovu iskrenost ? Jer ako se ispostavi za godinu dvije tri da nije bio iskren po pitanju velike albanije...sta onda ? Oces li onda da komentarises a sto bi ovo moj dobri crni rama sto nam uzeste podgoricu kao krajnji grad vase granice u pravcu bosne...a vasojevicu ?
Novi komentar