Crnogorac u centru terorističkog napada: Sjedjeli smo zabarikadirani kao glineni golubovi dva sata

U prijestonici Kenije Najrobiju u toku je teroristički napad, a u jednoj od zgrada koju su napali teroristi bio je i crnogorski državljanin Predrag Amidžić iz Podgorice, generalni direktor za Istočnu Afriku kompanije Pernod Ricard, čije su kancelarije u kompleksu koji je napadnut.
Objavljeno: 15. 01. 2019 - 19:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predrag je, nakon dva sata uspješno evakuisan i za ANtenu M iz Najrobija ispričao je svoje današnje iskustvo.

''Kancelarije kompanije su u tom kompleksu, ja sam bukvalno u momentu početka pucnjave bio na prozoru. Vidio sam kako počinju da pucaju i vidio sam dva mrtva čovjeka. Zaista jedno užasno iskustvo''- počinje priču Predrag za naš portal.

Kako kaže, odmah je shvatio da je posrijedi napad, i zajedno sa ostatkom kolega krenuo je u akciju.

''Odmah smo počeli da radimo kako bi se zabarikadirali, jer nemate izlaza, onda smo htjeli bar da im otežamo ulazak koliko toliko, u našem kolektivu je 23 ljudi, ima tri trudnice, zaista je situacija bila užasna. Zabarikadirali smo se i čekali. To je to... Užasan osjećaj. Kao glineni golubovi, sjedite i čekate da vidite hoće li neko doći da vas likvidira... Čujete pucanje''-kaže Predrag i dodaje da su tako zabarikadirani sjedjeli dva sata.

''Sjedite i čuujete pucnjavu a pojma nemate ko puca, šta se dešava... Onda dolazi policija i onda opet kreće pucanje... Ne smijete ni da krenete da bježite, jer je policija stigla i ni policija ne zna ko je ko, može i policija da vas upuca, najsigurniji smo bili tako, zabarikadirani...Nakon dva sata smo evakuisani, ali ta akcija još traje.''-ispričao nam je pedesetogodišnji Predrag za koga se sve danas dobro završilo.

''Sada imam informacije da je akcija pri kraju, da je bilo 4 napadača i da ih je policija likvidirala''-kazao nam je.

Komentari: 0

Novi komentar