Nacionalni parkovi Crne Gore predstavili ponudu u Beču i Štutgartu

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavili turističku ponudu aktivnog odmora na sajmovima turizma u Beču i Štutgartu.
Objavljeno: 15. 01. 2019 - 20:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon veoma dobrih turističkih rezultata ostvarenih tokom 2018. godine, Nacionalni parkovi Crne Gore, započinju ovu godinu promocijom turističke ponude u cilju privlačenja većeg broja međunarodnih posjetilaca i njihovog upoznavanja sa vrijednostima pet zaštićenih područja. 

Ljepota i netaknuta priroda crnogorskih nacionalnih parkova, uz raznovrsnu turističku ponudu, jedan su od glavnih motiva posjete našoj zemlji. U cilju promocije turističke ponude crnogorskih nacionalnih parkova zasnovane na aktivnom odmoru u prirodi, Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa NTO CG, učestvovali su na Sajmu turizma u Beču („Ferien Messe 2019“, 10-13. januar) i specijalizovanom sajmu turizma „CTM” u Štutgartu u cilju promocije ponude za planinarenje i biciklizam. 

Brojni posjetioci sajma bili su zainteresovani za turističku ponudu crnogorskih nacionalnih parkova uključujući pješačenje, planinarenje, biciklizam, rafting rijekom Tarom, kampovanje, kao i za sve druge oblike aktivnog odmora u prirodi, infomisale su predstavnice NPCG sa Sajma turizma u Beču.

Takođe je CIM ekspert iz JPNPCG Tomas Vorštajn (Thomas Woehrstein) koji je učestvovao na sajmu u Štutgartu kazao da su mnogi posjetioci na crnogorskom štandu već imali informacije o Crnoj Gori iz medija, kao i da su došli na sajam s konkretnim i specifičnim pitanjima. Najviše su bili zainteresovani za planinarenje, kampovanje mobilnim kućicama koje je posljednjih godina u ekspanziji u Njemačkoj, kao i za brdski biciklizam.” 

Osnovna uloga crnogorskih nacionalnih parkova je zaštita, unaprjeđivanje i promocija svih pet zaštićenih područja. Nakon promocije turističke ponude nacionalnih parkova u Austriji i Njemačkoj, NPCG će učestvovati na Sajmu turizma u Sloveniji krajem januara.

Komentari: 0

Novi komentar