Kazao na današnjem ročištu

Medojević traži razdvajanje postupka

Lider DF-a Nebojša Medojević je predložio sudu na današnjem ročištu da se razdvoji postupak za utaju poreza protiv Momira Nikolića, od postupka za pranje novca. On je svoj predlog obrazložio pravno formalnim, materijalno pravnim i međunarodno pravnim razlozima.
Objavljeno: 16. 01. 2019 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istakao je da je optužnica za utaju poreza podnijeta od nenadležnog tužilašta nenadležnom sudu.

- Krivično djelo utaja poreza nije u nadležnosti specijalnog tužilaštva i vanraspravno krivično vijeće Višeg suda ne postupa u slučajevima utaje poreza - kazao je Medojević.

Kao drugi razlog Medojević je naveo činjenicu da je proces protiv njega rezultat zloupotrebe ovlašćenja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

- U montiranom postupku protiv lidera jedne od najjačih opozicionih stranaka predstavlja presedan. Pokušano mi je namještanje krivične odgovornosti preko sada već optuženog (Duško Knežević) koji je trebao da svjedoči da je meni dao novac koji je bio namjenjen DPS-u - pojasnio je Medojević

On je istakao da ni u jednom rješenju Višeg suda ne stoji da se Nikolić bavio nelegalnim poslovima i utajom poreza.

Kao treći razlog on je naveo činjenicu da ne postoji novac koji je stečen iz kriminalnih aktivnosti da bi se govorilo o pranju novca.

- Ovdje postoji samo novac iz legalnih tokova, nastao prodajom neke nekretnine - ukazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ako je na snazi jedna optužnica za utaju poreza - onda na snazi ne može biti optužnica za pranje novca.

Pretres će biti nastavljen u 12 časova.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je u januaru optužnicu protiv Nebojše Medojevića, biznismena Momira Nikolića i još deset članova njegove grupe, pod sumnjom da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora.

Optuženi su Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

Komentari: 7

hoki

16. 01. 2019 - 12:04

Ovaj neprestalno uveseljava narod ,umiremo od smjeha s njim!
Freeman

16. 01. 2019 - 14:09

Mnogi koji su se do sada smijali uskoro će plakati !.
FreeMontenegro

16. 01. 2019 - 15:34

...da slobodnjace...medo sad likuje e misli da ce ga di kej afera spasit....al' ce vrlo brzo plakat kad ka sprovedu apsanu ;)
Gubitnici

16. 01. 2019 - 15:12

Nesolidnije licnosti u cg politici nema. Njemu na vjeruju ni ovi sto sede do njega.
Tesla

16. 01. 2019 - 18:22

Govorio je moj djed: i za budalu treba skola.Sto se tice Medojevica ja bih mu dao titulu doktora nauka.Sto se tice licnosti,hah,dodje mi da vrisnem hahaha. Ali ne zalim ja njega,nego njegove i ovu saku jada sto mu daje glas.Tu se opet postavlja pitanje: dali mu daju glas radi kabarea i razonode ili su stvarno unazadjeni?Sve mi padne napamet nas dragi Oliver Mlakar i njegova kviskoteka.Vec vidim Medojevica u njoj dje pita: Osoba A vi ste?Osoba B viste? Osoba C? LOL. ;)
64626

16. 01. 2019 - 18:59

Bolje da nijesi slušao đeda,nego završio makar neku školu.
Faruk

16. 01. 2019 - 21:01

Sačekaj još koji dan Medo, evo se udar zvani " 2000 h " sprema ! Gotovo je gotovo , svršeno je svršeno !
Novi komentar