Marković poručio

Vjerujem da će do kraja biti doveden slučaj Kneževića i Stijepovića

Upitan da prokomentariše slučaj Atlas banke premijer Duško Marković je rekao da slučaj nije u nadležnosti Vlade i da na tu temu treba da se oglase Tužilaštvo i drugi državni organi.
Objavljeno: 16. 01. 2019 - 14:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Vlada nije nadležna za taj postupak. Kao što ste vidjeli reagovao je Vrhovni državni tužilac, Specijalno tužilaštvo sprovodi određene radnje, razumio sam koje se tiču i gospodina [Duška] Kneževića i gospodina [Slavoljuba] Stijepovića i vjerujem da će Tužilaštvo nezavisno, nepristrasno i bez uticaja dovesti taj slučaj do kraja. Vlada i ja lično što se tiče čitavog problema Atlas banke i Investicione banke pratimo sa aspekta stabilnosti javnih finansija i ekonomije. Mi ćemo uraditi sve da problemi u tim bankama ne ugroze naše javne finansije, naš finansijski sistem i našu ekonomiju. Vidim da državni organi reaguju blagovremeno od Centralne banke preko Fonda za garantovane depozite, vidimo da je bankarski sistem stabilan i da funkcioniše, da nema odliva depozita nego da se depoziti povećavaju. investirori su i dalje veoma prisutni i snažno je interesovanje. Dakle, ostavimo nezavisnim institucijama i organima da urade svoj posao. Ko će biti odgovoran oni treba da daju odgovor na to pitanje. Zaštićenih u Crnoj Gori nema, zakon je jednak za sve“ – rekao je predsjednik Vlade.

Komentari: 2

Freeman

16. 01. 2019 - 14:40

Nije to slučaj Stijepovića i Kneževića,već DPS-a !.Mora se konačno raskrinkati šema nelegalnog finansiranja ove partije i naravno mora se utvrditi odgovornost.
Rile

16. 01. 2019 - 14:48

Kako lako pušta niz vodu Milove kadrove, ja vejerujem da je sa ovom aferom " Atlas - Koverat " najzadovoljniji Marković jer Mila i njegov dio DPS-a ista slabi!
Novi komentar