Odbor za bezbjednost i odbranu

U petak razmatraju zahtjev za saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće u petak zahtjev Socijaldemokratske partija (SDP) za kontrolno saslušanje čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je javnosti saopštio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.
Objavljeno: 16. 01. 2019 - 14:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Klub poslanika SDP-a je zatražio da se na toj sjednici saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju državnih organa.

“Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne političke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine”, kazali su iz SDP-a.

Poslanici te partije smatraju da je neophodno da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistira domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po tom pitanju.

“Podsjećamo da je u decembru 2018. godine održana zajednička sjednica dva skupštinska odbora po zahtjevu jednog koncesionara i poreskog dužnika, a povodom neplaćanja koncesionih naknada, pa nemamo dilemu da će poslanici DPS-a podržati ovu incijativu cijeneći višestruko veći značaj aktuelnog problema”, zaključuje se u dopisu SDP-a.

Zahtjev za saslušanjem potpisali su Raško Konjević, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović.

Komentari: 2

Rašo

16. 01. 2019 - 15:41

ako i bude saslušanje da im neće reći nešto što se već ne zna. I da neće možda uraditi nešto što inače nebi uradili i bez saslušanja. Prema tome to saslušanje ne vodi ničemu. Održalo se, ili neodržalo, sve isto.
Tara

16. 01. 2019 - 18:45

Ja se pitam,sta SPD radi sa teroristima..svuda su zajedno..mislim na DF..
Novi komentar