Stijepović dobio poziv za saslušanje

Dušku Kneževiću određeno mjesec pritvora

Na prijedlog Specijalnog tužilaštva u Podgorici, Viši sud je danas odredio pritvor predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću na mjesec dana.
Objavljeno: 16. 01. 2019 - 19:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, sudija za istragu je Dušku Kneževiću odredio pritvor u trajanju do mjesec dana po pritvorskom osnovu iz člana 175, stav 1, tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku'', kazala je za Portal Analitika portparolka suda Aida Muzurović.

Prema tom članu zakona, kada postoji osnovana sumnja da je određeno lice učinilo krivično djelo, protiv njega se može odrediti pritvor ako se krije ili ako se ne može utvrditi njegov identitet ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Bivšem gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, uručen je poziv za saslušanje u SDT-u. On bi trebao da bude saslušan do kraja sedmice.

Knežević je osumnjičen da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još četiri osobe – njegovi saradnici - to se navodi u naredbi za sprovođenje istrage koju je pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo.

Za Kneževićem, koji se nalazi u Londonu, crnogorske su vlasti raspisale nacionalnu potjernicu.

Komentari: 7

Rašomon

16. 01. 2019 - 21:24

E mudar potez mudar, sad neka je večnaja pamjat DPS-u kad im sve razotkrije Knežević !
Drug iz razreda

16. 01. 2019 - 21:31

Prema saznanjima osumnjičeni je u Londonu, ali drugi učesnik reality programa je dostupan pa njega pritvorite.
Spasoje

16. 01. 2019 - 21:44

Po svaku cijenu mora se blokirati Instagram I eventualno neki drugi programi koji bi sjutra mogli biti zloupotrijebljeni u cilju sitenja lazne propagande Knezevica.
Dejan

16. 01. 2019 - 21:52

Odredjivanje pritvora je dokaz efikasnog rada našeg pravosudja, uostalom kao i u toliko drugih primjera do sada. A zašto mu je odredjen pritvor? Je li za to što je one 100000 koje je dao Stijepoviću stavio u malu kovertu. I na snimku se vidi da je koverat mali i tužilaštvo je to izgleda uočilo i odmah reagovalo. Kako li će tek proći g-din Stjepović kad Tužilaštvo sazna da je Knežević njemu predao onu "siću", a sazna će kad tad no su vjerovatno nešto smeteni ovih dana. Uostalom znamo što je pravosudje učinilo kad je neki deseto koljeno Nebojši Medojeviću nedje zamijenilo 20 hiljada. I po muškoj i ženskoj liniji ispitali su mu svu rodbinu i maljoljetnu i punoljetnu. Ništa novo. Znamo kako je naše pravosudje za one te nepoštuju zakone, a nijesu u DPS. Ne bio ja u njihovoj koži.
Freeman

17. 01. 2019 - 10:54

A Stijepoviću nije !. To je crnogorska pravda !.
TEMSI

18. 01. 2019 - 12:53

Kada će Knežević doći da odsluži ovaj mjesec pritvora? Pa on je nedostupan i građanin je Britanije. Kada se to zna čemu ova presuda o pritvoru? Da nije ovo neka šala našega "objektivnog" sudstva!!!!!????
Objektivni

18. 01. 2019 - 21:14

I kapetan Dragan je bio gradjanin Australije pa ga eno u aps u Hrvatskoj . Todiric je bio 4-5 puta bogatiji od ovog glavonje ( i isto je napadao vlast u Hrvatskoj ) pa ga eno u aps . Prema tome jedino dje se ovaj moze sakriti je u Srbiji . ( To je raj za svakog neprijatelja Crne Gore evo 150 godina ). Ali pitanje koliko mu je to izvodljivo .
Novi komentar