Predao se Taso Jovanović

 Taso Jovanović, za kojim je bila raspisana potjernica, dobrovoljno se jutros predao, saopšteno je Portalu Analitika iz kancelarije njegovog branjenika Borivoja Đukanovića. Prema prvim nezvaničnim informacijama, njega je je policija uhapsila. Njemu je nakon saslušanja viša državna tužiteljka Maja Jovanović odredila zadržavanje do 72 sata.
Objavljeno: 17. 01. 2019 - 11:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jovanović je zadržan jer se potražuje zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. Jovanović se sumnjiči za pokušaj ubistva sugrađana Saše Jabučanina i Neđeljka Perovića.

Jovanović je policiji poznat i tretira se kao bezbjednosno interesantno lice, a njegov sukob sa Perovićem datira od ranije.

Jovanovića je VDT još 2015. godine teretio da je pokušao da ubije Neđeljka Perovića kada je ispalio pet hitaca, ali ga nijedan nije pogodio. Peroviću je potom u februaru 2017. godine NN osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću u cetinjskom naselju Kuće.

Meta napada ranije je bio i Jovanović . Na njega je pucano u julu 2013. godine kada mu je maskirani napadač prišao s leđa i sasuo u njega šest metaka, a pogodilo ga je čak pet. Jovanović se kretao ka teretani, a napadač ili više njih pobjegli su nakon paljbe.

 

Komentari: 0

Novi komentar