Izjava funkcionera SNP-a Vasilija Laloševića

Iluzija o postojanju respekta prema građanima raspršila se uz zvuke motornih testera

Bunt građana Bara protiv sječe borova i uništavanja gimnazijskih amfiteatara, tzv.krugova, bila je jedinstvena inicijativa pokreta "Građanska akcija" koja je bez ikakve političke konotacije osvježila Bar i dala nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti, ekonomskog blagostanja i prosperiteta. Nažalost, ta iluzija o postojanju respekta prema  svojim građanima i njihovom demokratskom nastojanju da kroz dijalog iskažu svoje ideje, jutros se raspršila uz zvuke motornih testera, izjavio je funkcioner SNP-a Vasilije Lalošević.
Objavljeno: 17. 01. 2019 - 11:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

"U potaji prohladnog barskog jutra, rukovodstvo opštine Bar i investitor Ministarstvo obrazovanja, pokazali su koliko im je stalo do građanskih inicijativa. O brojnom prisustvu pripadnika policije izlišno je govoriti, pa se valja zapitati jesu li ovako angažovani u borbi protiv brojnih pošasti društva. Ova građanska  inicijativa je u suštinskom smislu bila vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u minulom periodu ili će ih donositi. Nije vrijedjelo upozorenje vlastima  da zastanu malo i saslušaju glas naroda", istakao je Lalošević.

Kako je dodao, kulturne manifestacije, umjetnički performansi koje su ovi mladi ljudi osmislili, davali su jedan plemeniti i avangardni ton čitavoj tzv.'"čempres revoluciji".

"Svi smo  bili za izgradnju vrtića, ali ne na ovoj lokaciji s obzirom da se uništava višedecenijski simbol mladosti Bara, kultno mjesto dvorišta gimnazije, na kojem  su generacije odrastale. Pogotovo zato što u Baru postoji mnogo drugih, povoljnijih lokacija. Tako se obistinila naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji", zaključio je Lalošević.

Komentari: 5

Demokrata

17. 01. 2019 - 13:12

Kao i uvijek do sada, podmuklo i zaklonjeno iza nekog. To je pravi SNP.
Uros

17. 01. 2019 - 14:45

Nema podmuklijih od vas.
Glasac

17. 01. 2019 - 15:29

Ovaj jeftini populizam me podsjetio na podgoricku pricu i identicno lamentiranje nad kino Kulturom i hotelom Crna Gora. Razliciti objekti ali ista demagogija, samo da se bude protiv vlasti. Ovome su borovi simbol mladosti a onima u PG sto ono bila kultna mjesta. Kultna mjesta a niko u njih nije isao. Trebali su vrtic pored crkve na Rumiji, nema borova a i Anfilohije je blizu.
Iko

17. 01. 2019 - 17:09

A kad su sjekli za srp. crkvu, tada je moglo. Srbadija uništi Bar. Sramota.
joko

17. 01. 2019 - 17:10

Njima su važniji balvani od Vrtića. Ne treba vam ni gradit
Novi komentar