Saznaje Portal Analitika

Raičković, Stojanović i Zetagradnja oslobođeni optužbi

Stečajni upravnik Duvanskog kombinata Veselin Raičković, izvršni direktor Zetagradnje Miloš Stojanović i kompanija "Zetagradnja" u vlasništvu Blagote Radovića, oslobođeni su optužbi, saznaje Portal Analitika.
Objavljeno: 17. 01. 2019 - 14:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetimo, prema navodima optužnice, Stojanović i Raičević su zloupotrebom službenog položaja prilikom kupoprodaje DKP državni budžet oštetili za 3,45 miliona eura.

Prilikom ocjene dokaza koje je Tužilaštvo priložilo uz optužnicu, vlasnik kompanije Zetagradnja, Blagota Radović, kazao je da su oni neistiniti.

On je objasnio da je njegovo pravo kao kupca zemljišta bilo da da ponudu i ujedno zaštiti svoja prava, što u svakom slučaju nije nezakonito.

“Nema tog stečajnog postupka kao ovog u kojem je dogovoreno da kupac unaprijed preda novac, a da mu nepokretnosti budu predate nakon 22 mjeseca. To je bio zahtjev države koja je na taj način htjela da riješi socijalna pitanja u DKP. Do današnjeg dana Zetagradnja nije ušla u posjed onoga za šta je dala novac”, kazao je ranije Radović.

On je naveo da je Zetagradnja u tom poslu jedina oštećena strana. Kompaniji Zetagradnja je, sredinom 2010. godine, Raičević prodao 43 hiljade kvadratnih metara građevinskog zemljišta za 13,2 miliona eura.

Komentari: 1

Rukfaš

17. 01. 2019 - 16:23

To se i očekivalo... Sve je čisto ko suza.
Novi komentar