"Drago mi je da sam u bratskoj Srbiji"

Putin: Puno ste uradili posljednjih godina

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kazao je da mu je drago što je posjetio prijateljsku, bratsku Srbiju i da sa srpskim kolegom razgovara o svemu što je urađeno i o onome što još može da se uradi u odnosima dvije zemlje.
Objavljeno: 17. 01. 2019 - 16:08 Promjenite veličinu teksta: A A A
Putin: Puno ste uradili posljednjih godina
Foto: Reuters/Goran Tomasevic; Reuters/Stoyan Nenov

"Puno ste uradili posljednjih godina za razvoj rusko-sprskih odnosa i ja ću danas imati lijepu priliku i zadovoljstvo da vam uručim državnu nagradu, Orden Aleksandra Nevskog za vaš doprinos i sve što ste uradili", rekao je Putin Aleksandru Vučiću.

On je kazao da se raduje posjeti bratskoj prijateljskoj Srbiji.

"Razgovaraćemo o tome šta je za sada urađeno u odnosima dvije zemlje i šta još može da se postigne", kazao je Putin, prenosi Tanjug.

Putin se Vučiću zahvalio na lijepim riječima i gostoprimstvu.

"Hvala vam, na lijepim riječima, mi smo u stalnom kontaktu, nedavno ste bili u Rusiji, a sjećam se i moje posjete Srbiji. Hvala Beogradu i srpskom bratskom narodu na toplom prijemu," rekao je Putin u Palati Srbija.

On je kazao da između dvije zemlje postoje istorijski duboki korijeni i duhovna bliskost između dva naroda, koji pomažu da se ti odnosi grade i u savremeno doba.

Putin je naveo da je robna razmjena u porastu i da iznosi oko dvije milijarde dolara, a da se odnosi dvije države razvijaju u sve više pravaca.

Ona je najavio da će razgvoarati o saradnji u energtici i mnogim drugim oblastima, kao i o nekim novim projektima o kojima do sada nije bilo riječi.

1701vucicputin1

Vučić zahvalio Putinu na ličnom angažmanu na razvoju odnosa

Vučić je poželio dobrodošlicu Putinu i izrazio zahvalnost na njegovom ličnom angažmanu na razvoju srpsko-ruskih odnosa.

"Kada smo se upoznali prije šest godina, uglavnom smo razgovarali kako Srbija da vraća dugove, a danas Srbija nema problema s tim, plaća sve na vrijeme i postala je pouzdan partner Ruskoj Federaciji", rekao je Vučić.

Vučić se Putinu zahvalio i na podršci Rusije nezavisnosti Srbije i očuvanju teritorijalnog integriteta.

"Uvijek smo mogli da računamo na rusku podršku i koliko god je naša zemlja po broju stanovnika i teritorijalno mala, mislim da je Rusija uvijek mogla da računa da ima saveznika u Srbiji", rekao je Vučić.

Komentari: 0

Novi komentar