Predsjednik Kosova za RSE

Tači: Na odmoru sam, nisam potpisao nikakav sporazum sa Srbijom

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je na godišnjem odmoru i da nije potpisao nikakav sporazum sa Srbijom, kako to tvrde pojedini političari na Kosovu.
Objavljeno: 17. 01. 2019 - 16:51 Promjenite veličinu teksta: A A A
Taci: Na odmoru sam, nisam potpisao nikakav sporazum sa Srbijom
Foto: N1

Do spekulacija o mogućem potpisivanju sporazuma je došlo pošto se kosovski predsjednik skoro nedjelju dana nije pojavljivao u Prištini i u kancelariji.

"Takođe, jasno sam stavio do znanja da do sada nije bilo ni jednog zvaničnog pismenog dokumenta ili nacrta sporazuma kojeg je pripremila EU. To je normalno, zato što smo na početku pregovaračke faze za postizanje konačnog, sveobuhvatnog sporazuma. I pored toga, čim završim odmor, u ponedjeljak, sastaću se sa Pregovaračkom ekipom i pismeno ću dati informacije o dosadašnjem toku razgovora. U ovom istorijskom procesu, radićemo zajedno u koordinaciji jedni sa drugima“, kazao je Tači u pismenom odgovoru na pitanje radija Slobodna Evropa.

"Ja sam kontinuirano informisao oba predsjedavajuća Pregovaračke ekipe o svim temama o kojima se diskutovalo do sada u Birselu, a u sklopu posljednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Tači.

Iz njegovog kabineta pregovaračkoj ekipi Kosova, koju čine predstavnici vlade i jednog dijela opozicije, još nisu predata zvanična dokumenta u vezi pregovaračkog procesa između Kosova i Srbije u Briselu.

Komentari: 0

Novi komentar