Traže zaštitu od nadležnih institucija

Udruženje sudskih vještaka osudilo napad na kolegu Predraga Boljevića

Povodom današnjih nemilih događaja, na sudskom procesu u Podgorici, otvorenom za javnost, na kojem je došlo do brutalnog vrijeđanja i napada na integritet sudskog vještaka, ing. Predraga Boljevića, Udruženje sudskih vještaka Crne Gore najoštrije osuđuje napad na kolegu od strane zastupnika strane u procesu.
Objavljeno: 17. 01. 2019 - 21:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nažalost, nije prvi put da se sudnica kao mjesto od izuzetne važnosti i značaja kako za sudsku vlast tako i za našu državu i njene građane pretvara u poprište beskrupuloznih  napada na naše članove, njihov profesionalni, lični, pa i porodični integritet. Sudski vještaci Crne Gore kao eksperti, imenovani od strane naše države, imaju zakonom propisanu ulogu i nadležnost koja podrazumjeva njihovu nezavisnost po pravilima struke i nauke, koja podrazumijeva bezuslovnu zaštitu po svim aspektima integriteta od strane nadležnih institucija", saopšteno je iz udruženja.

Udruženje sudskih vještaka Crne Gore zahtijeva od nadležnih institucija zaštitu naših članova i adekvatnu zakonsku reakciju za aktere ovih nedozvoljenih aktivnosti.

"Zahtjevamo od Advokatske komore Crne Gore da preko svojih organa adekvatno reaguje i doprinese poštovanju kako Pravosudnih institucija tako i Sudskih vještaka koji su nezaobilazan i krucijalan činioc sudske prakse u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 2

Iko

17. 01. 2019 - 21:18

Dokle ovo sramno ponašanje srpskih advokata ??? Zašto sudstvo dozvoljava ovo ponižavanje CG države, sudstva i građana !
xy

17. 01. 2019 - 21:58

Kad optuženi shvate da je Radosavljeviću jedino bitno da svakog dana promeni odelo i manekeniše se po sudu, neće mu biti lako. Neće mu trebati Udruženje veštaka ili advokata.
Novi komentar