Gradjani revoltirani sječom čempresa

Napravili su groblje u centru Bara

Jučerašnjom sječom više od 80 stabala u Baru  nadležni su, bez potrebe, napravili groblje u centru grada, navodi se u saopštenju grupe građana koja se protivi izgradnji vrtića u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović".
Objavljeno: 18. 01. 2019 - 10:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Teško je riječima opisati nepravdu, patnju i apsurd. Krupne riječi djeluju pretjerano dramatično, one obične nedovoljno snažno. Juče je Bar svjedočio pogubljenju jednog parka, čija važnost za građane je dokazana u mjesecima koji su prethodili ovom činu. Pogubljeno je i poštovanje koje smo imali prema institucijama, čija je svrha da nas vode ka razvoju i blagostanju. Ugaženo je na glas preko četiri hiljade građana, koji su potpisali peticiju sa samo jednim zahtjevom a to je da se pronađe druga lokacija za predškolsku ustanovu, kako se ne bi posjeklo preko 80 stabala, i kako bi bili ispunjeni uslovi propisani zakonom za izgradnju jedne takve ustanove", stoji u saopštenju.

Poručuju da je sramno da se vlast krije od volje građana iza propisa i zakona, za koje "znaju da nisu ispoštovani na svrsishodan način".

"Oglašavamo se da još jednom podvučemo bol i bijes zbog onoga što se desilo. Napravili su nam groblje u centru grada, bez potrebe. U svoju odbranu su rekli da je projekat i sve vezano za izgradnju urađeno u skladu sa zakonom, što smo utvrdili da je daleko od svake istine i što smo obrazložili u tužbi podnijetoj Upravnom sudu. Sramno je da se vlast krije od volje građana iza propisa i zakona, za koje znaju da nisu ispoštovani na svrsishodan način. U doba mira, ne treba da postoji viša sila od volje građana za dobru vlast. Nema toga projekta koji se ne može ispraviti", navodi se u saopštenju.

Ocjenjuju da je tužno što postoji potreba za odbranom parkova od gradskih vlasti.

 

Komentari: 0

Novi komentar