Radulović – Kemp

Velika Britanija će pomoći Crnoj Gori u suzbijanju sive ekonomije

Crna Gora će imati podršku Velike Britanije u podizanju poreske discipline kroz zajednički projekat iz oblasti suzbijanja sive ekonomije, istaknuto je na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i ambasadorke Velike Britanije Elison Kemp.
Objavljeno: 18. 01. 2019 - 14:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zajednički je ocijenjeno da je neophodno pojačati kontrole rada turističkih poslenika, unaprijediti funkcionisanje lokalnih sekretarijata po tom pitanju a sve u cilju podizanja prihoda u državnom i lokalnim budžetima. Ministar je istakao da se u MORT-u intenzivno radi na pravljenju baze podataka izdavalaca privatnog smještaja koji nisu registrovani.

“I pored rekordne sezone, nelegalan smještaj i neregistracija gostiju su naši problemi. Oni koji na ovaj način zarađuju novac moraju znati da budućim generacijama – našoj djeci, zakidaju prihode za školovanje, za zdravstvo”, kazao je ministar.

brit

Na sastanku je zajednički konstatovana dobra saradnja dvije zemlje, kao i sve veća posjećenost britanskih turista Crnoj Gori. U našoj zemlji je od januara do novembra boravilo više od 45 hiljada gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva, a ostvarena je i dobra saradnja sa britanskim turoperatorima i turističkim agencijama.

Ministar i ambasadorka su razgovarali i o zagađenju životne sredine plastičnim otpadom, u čijem će regulisanju Ujedinjeno kraljevstvo pružiti podršku našoj zemlji.

Kemp je bila zainteresovana i za detalje organizacije predstojećeg fudbalskog meča između Crne Gore i Velike Britanije. Ona je najavila dolazak britanskih navijača, ističući da se nada tradicionalno dobrom prijemu britanskih ljubitelja fudbala u Podgorici.

Komentari: 0

Novi komentar