Njemačka štampa piše

Šou za Putina nije sakrio pukotine u odnosima Srbije i Rusije

Šou sa "prijateljstvom" ne može da sakrije da u odnosima Srbije i Rusije postoje duboke pukotine, kao ni to da je prijem ruskog predsjednika Vladimira Putina u stvari prkosni apel Srbije Zapadu da je više podrži u složenoj političkoj situaciji, prenosi Dojče vele pisanje njemačke štampe.
Objavljeno: 18. 01. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sou za Putina nije sakrio pukotine u odnosima Srbije i Rusije
Foto: Tanjug/Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP

Srbija je zahvalna Moskvi jer Kremlj ne priznaje nezavisnost Kosova. To je veza, koja koristi i jednoj i drugoj strani i uz pomoć koje zajednički izazivaju Evropsku uniju, ocjenjuje Velt.

Posjeta se dogodila u važnom trenutku, kada je Makedonija izglasala promjenu imena. Time se toj zemlji otvara put u NATO, što je Rusija pokušala da spriječi, dodaje list.

Aleksandar Vučić je na unutrašnjem planu pod pritiskom i posjeta Vladimira Putina mogla bi da stabilizuje njegovu poziciju.

Rusija je u krvavim ratovima na Balkanu devedesetih godina, doduše, osudila nasilje, ali se stavila na stranu Srba. Kremlj se 1999. izjasnio protiv NATO bombardovanja Srbije, podsjeća se u tekstu.

To su neki od razloga zbog kojih je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u čast gospodara Kremlja organizovao muzičko veče uz "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri".

Šou sa "prijateljstvom" ne može da sakrije da u odnosima Srbije i Rusije postoje duboke pukotine, kao ni to da je prijem ruskog predsjednika Vladimira Putina u stvari prkosni apel Srbije Zapadu da je više podrži u složenoj političkoj situaciji, prenosi Dojče vele pisanje njemačke štampe.

Prijem Putina, u stvari je apel Zapadu, ukazuje list Špigel u internet izdanju i pod naslovom "Sviraj to ponovo Vladimire", i konstatuje da odnos dviju zemalja i nije više tako dobar, prenosi DW.

Ruska delegacija je bila, reklo bi se, prva liga ruske administracije.

Kako je ovo bila četvrta posjeta Vladimira Putina Srbiji, pitanje koje se nameće glasi: čime je to mala Srbija zaslužila toliku pažnju Rusije, pita Dojče vele.

Komentari: 8

NIJE ON...

18. 01. 2019 - 19:48

...dolazio zbog Srbije no da se vidi sa Vojvodom i Pipunom. To je jasno.
CT

18. 01. 2019 - 21:00

Niko drugi ga ne zove, pa dolazi u Srbiju !
koder

18. 01. 2019 - 22:43

Ovaj tekst vrijedja intelegenciju, neka kompalacija u nasoj reziji koju niko ne moze da razumije, prostim jezikom "bulaznjenje"
Ewq

19. 01. 2019 - 10:43

Pa đe su navedene te pukotine u tekstu? 21 ugovor potpisan.Opet mlatite, nazad na aparate dukljani
ISTINA

19. 01. 2019 - 15:05

Ovo napisaše Njemci, po popu sotoni Duklja je prva srbijanska kraljevina, tako ti Ewq se vrni nazad na aparate.
mimo

22. 01. 2019 - 10:01

Pazi ovaj ugovor koji su potpisali: Administrativni sporazum između Ministarstva za rad Vlade Srbije i Ministarstva rada i socijalne zaštite Ruske Federacije za primenu Sporazuma između Srbije i Ruske Federacije o socijalnoj sigurnosti?! Vrh! A ima ovo: Protokol razmene instrumenata o potvrđivanju Sporazuma između Ruske federacije i Republike Srbije o socijalnoj sigurnosti?!
Мирослав Ђукић

21. 01. 2019 - 10:47

Некоме у кућу дође Путин, а некоме Мета! И сви срећни и задовољни!
Crna Gora

25. 01. 2019 - 14:02

ne dolazio ga nama putin...
Novi komentar