Prištinski Zeri piše

Tužilaštvu stigli odgovori iz Beograda u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića

Kosovsko specijalno tužilaštvo saopštilo je da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije, a u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.
Objavljeno: 18. 01. 2019 - 21:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

U vezi sa prvim zahtjevom koji se odnosi na listing telefonskih poziva, SMS i mejlove iz Ivanovićevog telefona, srpske vlasti su, kako se navodi, uputile kosovosko tužilastvo da se obrati Telekomu Srbije (MTS) u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, prenosi prištinski Zeri.

Na zahtev kosovskog tužilaštva, navodi se, zamjenik tužioca protiv organizovanog kriminala u Beogradu intervjuisao je svjedoka Sašu Jankovića, a kopije zapisnika dostavljene su kosovskom Specijalnom tužilaštvu.

Srpski organi su, navodi se između ostalog u saopštenju tužilaštva, nakon zahtjeva tužilaštva da ispitaju klonirane metke koji su pronađeni na mjestu gdje je ubijen Ivanović, izvršili ispitivanje i ustanovili da oružje iz kojeg je pucano nije korišćeno ni u jednom drugom slučaju u Srbiji.

U saopštenju se navodi i da će svi ovi nalazi biti dio spisa predmeta ubistva Olivera Ivanovića, te da je kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima kako bi se rasvijetlilo ovo ubistvo.

Komentari: 0

Novi komentar