Saopšteno iz ove partije

DPS: Za svoj krah i propast, Knežević da krivi isključivo sebe

Nekadašnji biznismen, nakon propasti svih poslova koje je započeo, kako onih u Crnoj Gori tako i u inostranstvu, očigledno se našao u nerješivim problemima. Jeftinim pošalicama, montažama, intrigama začinjenih fantazijom, ili jednostavnije rečeno, izmišljotinama, Knežević pokušava da pobjegne ne samo od pravde već i od nesporne činjenice, da je sebe u ovu poziciju doveo jer se pokazalo da je neuspješan biznismen, neodgovoran poslodavac ali i nemoralan čovjek. Kukavički je kad za svoju propast i posrnuća, optužuje druge, ne želeći da prizna da je  svojim mahinacijama, prevarama i podvalama u poslovanju,  uništio sve što je radio, a sebe sveo na lice osumnjičeno za kriminal, koje se skriva i bježi, navodi se u reagovanju DPS-a dostavljenom Portalu Analitika.
Objavljeno: 20. 01. 2019 - 16:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Javnosti nije nepoznato da je u većini svojih firmi, i pored čestih upozorenja državnih organa, ostavljao pustoš za sobom!  Zaposleni su ostajali  bez posla i isplaćenih zarada, a on je ispumpavao novac, stvarao dugove, gasio stare firme, otvarao nove koje su isto tako propadale, uzimao kredite koje nije mogao da vrati...Tako su prošli, recimo, fabrika vode „Lipovo“ koja je proizvodila „Aqua Monte“ vodu, kompleks Meljine, Radio televizija Atlas, IBM banka, Atlas banka... Samo zaposlene u Atlas televiziji Knežević je prevario za 800.000 eura njihovih potraživanja, kompleks Meljine doveo do stečaja, zdravstvene radnike uskratio za njihova primanja, i upropastio renomirani zdravstveni centar. Nikada sa Poreskom upravom nije pokušao da nađe dogovor o izmirenju poreskog duga fabrike vode „Lipovo“,  niti se prijavio za reprogram; depozit klijenata IBM banke iznio je u inostranstvo i time državu obavezao da isplati garantovane sume do 50.000 u ukupnom iznosu od 22 miliona eura...Da ne spominjemo niz propalih poslova u stranim zemljama i sa stranim partnerima za šta mora da nađe umjesniji odgovor od toga da ga neko u Crnoj Gori proganja - kazali su iz DPS-a.

Iz DPS-a poručuju da "Duško Knežević, a i javnost, znaju da su državni organi, Vlada, sudovi u okviru svojih nadležnosti intervenisali i pokušavali da spriječe propast ovih investicija, ne zbog Kneževića već prije svega usljed odgovornosti države prema svojim građanima,  zaposlenim u tim firmama, deponentima  u bankama, ali i zbog posljedica koje je svojim štetnim poslovanjem ovaj propali biznismen nanosio finansijskom i privrednom sistemu Crne Gore".

- Dakle, Dušku Knežaviću niko nije kriv što je upropastio sve čega se dotakao, a sebe doveo u situaciju poslovnog, ali i moralnog očajnika. Samo jedan detalj bi bio dovoljan da opiše posrnuće ovog čovjeka koji, u navali svojih davno pokazanih političkih ambicija, poziva one klijente koje je ojadio, i zaposlene koje je napustio,  da protestuju protiv države koja im vraća njihov novac, dok on isti troši u Londonu, bježeći od zakona?! Iako je nisko pao, da niže ne može, posrnulom biznismenu Kneževiću bi bilo bolje da ne potcjenjuje inteligenciju građana Crne Gore, uprežući u svoje kriminalno kolo opoziciju i opozicione medije, da se mane jeftinih štoseva i fantazija, već da pred nadležnim organima odgovara za ono zašta je osumnjičen. Kukavičkim skrivanjem, prebacivanjem odgovornosti, nevještim montažama i ulogom intriganta i tračare, neće se spasiti od primjene zakona i privođenja  pravdi - zaključili su iz DPS-a.

Komentari: 9

Muto mutavi

20. 01. 2019 - 16:45

Sve tačno i sve potpisujem. Ali... ko je njemu bio podrška? Ko mu je vazda dao novu šansu? Ko je najbolje znao kakvi su DK poslovni potezi? Na drugoj strani imamo one kojima se da jedna šansa, završe posao i puštimo ih niz vođu. Njima nema novih prilika.
Maja

20. 01. 2019 - 17:15

Secam se koliko puta su razni drzavni organi skretali paznju Knezevicu na lose poteze i na cinjenicu da srlja u propast, ali je on bio halapljiv.
Marijana Slobova

20. 01. 2019 - 18:11

-----------Toliko profila govori i o specificnom stanju koje je za posmatranje u odgovarajucim institucijama. Pise i odgovara sam sebi stvara neku virtuelnu "podrsku" koju opet kupuje bustovanjem.
nik53

20. 01. 2019 - 20:47

Inače ?
bice jos prljavog vesa

20. 01. 2019 - 21:31

KNEŽEVIĆ KAŽE DA JE SUKOB POČEO OKO KUĆE NA GORICI "Milova je vila, postrojavao je biznismene, ja mu davao novac"
Tesla

20. 01. 2019 - 23:23

Cijela prica ispade jeftina farsa jednog propalog biznismena.Da je bar ostao u CG i izasao pred DT sa dokazima.Ali nije!Zamislite situaciju kad jedan kako ga neki zovu renomirani biznismen snima posjetioce kojima zajma ili poklanja novac da bi poslije to koristio u svoju korist? Drugo,ako mu je biznis kvarila “prva” porodica sta bi sa propalim bankama u inostranstvu,prevarama u Kipru te prije neku godinu gubljenje licence u Rusiji zbog pranja novca? Neznam.Nikoga ne branim i nikakvog interesa nemam.Ali sam veliki realista i logicar.Odje imamo osobu koja bjezi od zakona a prodaje se za nevinasce.Ojadio je svoje radnike i jos ih poziva na rusenje drzave? Meni ovo nijesu cista posla.Svi nesto kao pravi a bjeze iz drzave.Kako Marovici,tako DK,a tako bi i neki iz DF? Pa kud ste krenuli junaci ?
Freeman

21. 01. 2019 - 10:07

Tesla promijeni pseudonim,ne bježe oni od države već od DPS-a,i DPS-ovih institucija.
Gavrilo

21. 01. 2019 - 09:07

Bogami biće da ima veze sa ovim propalim firmama i to što je Migu i DPS-u dao 200.000 dolara ili eura. Od toga su se mogli naplatiti i pojedini radnici. No vi neka sad ta priča, do juče ste trčali oko njega ka oko Šumahera.
Freeman

21. 01. 2019 - 09:09

U pravu ste ,i vi iz DPS-a za srorašnji neminovni krah i propast treba da krivite samo sebe !.
Novi komentar