Raspad taktike

Brazilci ubili Hrvatsku sa sedam golova na prazan gol

Hrvatska je u prvoj utakmici drugog kruga izgubila 29:26 od Brazila i tako znatno smanjila izglede za plasman u polufinale. 
Objavljeno: 20. 01. 2019 - 19:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Brazilci ubili Hrvatsku sa sedam golova na prazan gol
Foto: EPA

Za prolazak će Červarova momčad u preostale dvije utakmice najvjerovatnije morati dobiti i Njemačku i Francusku.

Červarovu ekipu je poraza koštala taktika sa sedam igrača u napadu, ili šest u slučaju isključenja hrvatskih igrača. U ofanzivnim akcijama se takva igra uopšte nije isplatila, a Brazilci su je iskažnjavali sa čak sedam golova na prazan gol.

Oba brazilska golmana upisali su se u strijelce, zabijali su Brazilci sa svojih devet metara, a u tim situacijama nijesu promašili nijedan udarac.

Nakon što je primila šest gol bez golmana, Hrvatska je sredinom drugog poluvremena odustala od te taktike, ali bilo je prekasno.

Nije jasno zašto je Hrvatska insistirala na igri sa sedam igrača u napadu u trenucima kad nije previše zaostajala, a bilo je jasno da Brazil to obilato koristi. 

Upravo ti golovi omogućili su Brazilcima da u prvih 40-ak minuta naprave prednost koju Hrvatska kasnije nije mogla dostići.

Pred kraj utakmice Červar je morao rizikovati i ponovo zaigrati bez golmana, što je Brazil kaznio i sedmim golom za ključnih 28:25 čime je u 57. minuti prelomio utakmicu.

Komentari: 1

CT

20. 01. 2019 - 20:37

Treba ga pod hitno smijeniti. On je izgubio utakmicu i taktikom 7 igraca u napadu pretvorio jednu od najboljih reprezentacija na prvenstvu u nepovezanu grupu.
Novi komentar