Ocjenio svjetski broj jedan

Đoković: Televizije sve odlučuju, igrači se ne pitaju ništa

Novak Đoković u ponedjeljak ne prije 10.30 časova po našem vremenu, igra meč osmine finala na Australijan Openu.
Objavljeno: 20. 01. 2019 - 21:22 Promjenite veličinu teksta: A A A
Đokovic: Televizije sve odlucuju, igraci se ne pitaju nista
Foto: ausopen.com

Protivnik mu je ruski teniser Danil Medvedev, momak koji napreduje krupnim koracima u svijetu tenisa. Ali uoči ovog duela, Novak nije pričao samo o tome, već i o problemu sa prenosima mečeva.

Cijela priča napravila se oko toga što je na njegovom prethodnom meču, protiv Denisa Šapovalova, organizator riješio da po suncu, u pet popodne upali reflektore na stadionu, navodno kako bi kamere bolje snimale meč. 

"Poremetili me samo reflektori, ali da, i neki komentari iz publike. Mislim da definitivno nijesam mudro postupio. Znam bolje, mogu bolje i trebao sam bolje, ali to su sve neke životne lekcije, niko nije perfektan", poručio je Đoković

Konsultovao se Novak po završetku meča sa Borisom Bekerom i još nekim ljudima koji rade na televiziji. Ipak, ne razumije zašto svi izbjegavaju da konsultuju igrače o tako bitnim stvarima. 

"Meni se to ne dopada. Kao neko ko je u savjetu igrača, svjestan sam i važnosti televizijskog prenosa i s druge strane i nama to stvara bolje uslove i popularizuje sport. Omogućava nam da imamo više plodova, a s druge strane, nekako se previše pridaje prioritet televiziji. Sad ispada što god oni kažu da mi tome treba da se povinujemo i prihvatimo sve .Baš me interesuje što će se sad dogoditi. Planiram da pričam s organizatorima turnira. Nijesam bio jedini igrač kojem je to zasmetalo, nije odgovaralo ni Denisu. Uostalom, ja sam samo malo više bio vokalan oko toga", kaže Novak

Dodao je da su mnogi isključivi kada je riječ o interesu tenisera. 

"Što god da televizija kaže ispada da moramo prihvatiti i to je to. Igraj u devet ujutro, igraj. Hoće televizija, hoće televizija, tako je bilo slučajeva u prošlosti u Americi, na primjer. Imali smo finale Sinsinatija, ja se sjećam u 11 ujutro, a igrao sam prethodnu noć sa Nadalom polufinale u devet uveče. Na primjer ESPN ili bilo koja televizija je prenosila, može samo taj termin da zaključa i obezbijedi za direktan prenos meča. Ja sad razumijem, vi ste novinari i radite na televizijama, ali ne poznajem taj svijet ali poštujem to, svi smo nekako na istom brodu. Opet, prosto, neke stvari trebaju prije nego što se odluče da se ljudi konsultuju s igračima. To je nešto što je loše, ne znam zbog čega se uskraćuju igrači u tom procesu odlučivanja. To je jedina moja zamjerka. Svi mi radimo da ovaj sport bude bolji, i vi i mi. Ali prosto, treba se uključiti u cio proces", smatra najbolji teniser svijeta. 

Komentari: 1

Mislim

20. 01. 2019 - 22:03

Vi ste jednostavno gladijarori u areni, živo meso u rukama mafije i ne pitate se ništa.
Novi komentar