Policija sumnja ko je opljačkao i spalio đedovinu Šekija Radončića

Predsjednik Partije za Gusinje pao na poligrafu

Crnogorska policija je nakon devetomjesečnog slaganja mozaika, razobličila krađu i paljevinu imovine novinara i publiciste Šekija Radončića u Gusinju i otkrila počinica tog krivičnog djela, saznaje Portal Analitika.
Objavljeno: 20. 01. 2019 - 23:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

CB Berane je, prošle sedmice, podnio krivičnu  prijavu protiv Rusmina Laličića iz Gusinja, jer je, kako se navodi, iz koristoljublja organizovao sječu i krađu  na desetine stoljetnih stabala vrba i jova na Radončićevoj đedovini, kao i velikog broja šljiva i krušaka.

Laličić je, kako je pokazala istraga, dio ukradenih stabala prodao peletari „Ar­da Pel­let” u Gusinju, a dio poklonio svom zetu u Plavu.

Do takvog saznanja policija je došla na osnovu uvida u knjige evidencije ulaza i izlaza robe u Doo „Arda pellet“ iz Gusinja, izjava upošljenika te firme, drugih brojnih svjedoka, te pada na poligrafu osumnjičenog Laličića.

Tokom poligrafskog ispitivanja Rusmin Laličić je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, „ispoljio simptomatično ponašanje tipično za lice koje je organizovalo izvršenje predmetnog djela.“

Precizira se i da je Z.Š. iz Plava, vlasnik firme za sječenje i prenos stabala, nije poligrafski ispitivanzbog zdrastvenih razloga, ali je izjavio da „sve o uništenju šume Radončić Šemsudina znaju Rusmin Laličić i njegov zet iz Plava Z.B.

Nakon krađe, panjevi posječenih stabala na Radončićevom imanju su, kako je utvrdila policija, „poliveni pregorelim motornim uljem i zapaljeni, s ciljem da se ne dozvoli vegetacija i novi rast drveća na mjestu sječe“.

Čime je, kako se konstatuje u krivičnoj prijavi, Rusmin Laličić počinio krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, to jest djelo teške krađe izvršene na krajnje drzak i bezobziran način.

Inače, Rusmin Laličić je dugogodišnji predsjednik Partije za Gusinje.

Radončić je u aprilu prošle godine podnio krivičnu CB Berane prijavu protiv nepoznatih lica zbog krađe i piromanije na njegovom imanju.

Slučaj je prijavio i  Komisiji za napad na novinare i njihovu imovinu, jer nije isključio mogućnost da se eventualno radi i o bezobzirnoj osveti zbog nekog od njegovih tekstova.

 

Komentari: 3

PWS

21. 01. 2019 - 00:38

U Gusinju rastu joHe a drvo joVa nije jos otkrivena u ovom podrucju.
Ribare65

21. 01. 2019 - 12:42

To je suludo ,I nemoguce jer su Rusmin Lalicic i Seki Radoncic rogjena braca od tetka...nemojte biti smijesn....
TEMSI

22. 01. 2019 - 10:29

Što ne objavite demanti ovog gospodina. Sve su ovo podvale Šekija, koji je u ovome jako uvježban.
Novi komentar