U Višem sudu uskladišteno 2,5 tona raznih vrsta narkotika

Lani uništeno pet tona droge

Gotovo 2,5 tona raznih vrsta narkotika zaplijenjenih u policijskim akcijama uskladišteno je u depoima zgrade Višeg suda u Podgorici gdje se droga čuva do okončanja sudskih postupaka, odnosno pravosnažnosti presuda. 
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 06:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kada presude budu konačne, dokazni materijal se uništava. Tako je lani zapaljeno gotovo pet tona psihoaktivnih supstanci oduzetih ranijih godina, saopšteno je Pobjedi iz ovog suda. Kako je navedeno, uskladištene su tri vrste narkotika i to marihuana, heroin i kokain. Zaplijenjena droga čuva se u posebnim prostorijama gdje je strogo zabranjen ulaz svim osobama koja za to nemaju ovlašćenje.

KOKAIN

Jedna od većih zapljena kokaina tokom prošle godine u Crnoj Gori zabilježena je u Luci Bar kada su službenici Odsjeka za borbu protiv droge u kontejneru otkrili 38,8 kilograma te vrste narkotika.

Službenici Uprave carina su tada materiju za koju se sumnjalo da je kokain, tačnije 32 pakovanja za koja se prvobitno pretpostavljalo da su teška po jedan kilogram, predali policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

Pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru stigla u luku. Preliminarnom analizom i mjerenjem ovih 32 pakovanja, koji su potom izvršeni u policiji, utvrđeno da se u njima nalazi kokain, ukupno 38.800 grama.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar