Glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević o dinamici integracija

Drljević: Očekujem da do jula otvorimo poglavlje o konkurenciji

  Otvaranje posljednjeg poglavlja značiće da je Crna Gora ojačala unutrašnju spremnost za članstvo i da dugogodišnji rad na unapređenju sistema vladavine prava, demokratizaciji društva i poboljšanju kvaliteta života naših građana daje rezultate, što je suštinski cilj ovog procesa,  rekao je za Pobjedu glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 07:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedna od najvažnijih obaveza koja nas očekuje u ovoj godini i na šta smo fokusirani je otvaranje poglavlja 8 - Konkurencija.

Naše očekivanje da ove godine otvorimo ovo poglavlje je realno i ja se nadam da će se to desiti već tokom rumunskog predsjedavanja EU, rekao je za Pobjedu glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Drljević je kazao da je prethodna godina bila veoma intenzivna kada su u pitanju pregovori sa EU, te da je uspostavljena nova struktura za vođenje procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju i formirana Kancelarija za evropske integracije, čime je, kako kaže, ovaj proces dobio novu dimenziju.

Rad na obavezama iz pregovaračkog procesa i jačanju naših kapaciteta je proces koji ne trpi zaostajanja, niti pauze. Ponosan sam na posao koji je obavljen optimizacijom radnih grupa za pripremu i vođenje pregovara o pristupanju, koje su usklađene sa novim potrebama trenutne faze u pregovorima, s jasnim fokusom na što efikasniji i kvalitetni rad. Uprkos tome što je to imalo uticaja na generalno smanjenje broja članova, uspjeli smo da održimo sveobuhvatnu vrijednost pristupa - rekao je Drljević.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar