Afera Atlas

Priveden bivši viceguverner Milošević, ponovo saslušavaju Đurdjića

Bivši viceguverner Velibor Milošević priveden je jutros u Specijalno državno tužilaštvo kako bi u svojstvu svjedoka dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da ga je dok je bio viceguverner reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka, saznaje Portal Analitika.
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 09:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako saznajemo jutros je ponovo  na saslušanje priveden i jedan od bivših najbližih saradnika Kneževića, Đorđe Đurđić koji je i ranije hapšen u okviru istrage o poslovanju IBM banke.

Duško Knežević, koji se kako sam tvrdi nalazi u Londonu i za kojim je raspisana potjernica, tvrdi da mu je bivši viceguverner Velibor Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke. Knežević je objavio i snimak razgovora a tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura, a da mu je prije toga, tadašnji viceguverner tražio manje iznose kako bi podmitio kontrolore u toj monetarnoj instituciji. Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. Milošević je prije imenovanja za viceguvernera radio u Kneževićevim kompanijama a na snimku se čuje i da ga dok je viceguverner i dalje ostavljava sa šefe.

U medjuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da razmotriti dalji status Miloševića, koji je predsjednika Odbora direktora Univerzal Banke i izvršiti internu provjeru kontrolora CBCG u konkretnom slučaju.

U naredbi za sprovođenje istrage koju je pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo navodi se da se  Duško Knežević tereti se da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. godine a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još četiri osobe – njegovi saradnici, medju kojima i Đurđić.

 

Komentari: 14

Zaid

21. 01. 2019 - 10:09

Ko nije za sebe nije ni za druge.. znači nije ni za državu
vjerovati takvoj "drzavi "

21. 01. 2019 - 10:16

Dule je snimao bar jedno uzimanje reketa tako da dokazi postoje za njegovo hapsenje i visegodisnju robiju . Zamisli ti njega na tako visokoj funkciji a sklon takvim stvarima .
TEMSI

21. 01. 2019 - 10:53

Dule nije snimao. Snimala je kućna kamera, koja je stalno uključena.
koja je razlika

21. 01. 2019 - 12:40

Dusko namjesta Stijepovica na stolicu jer zna da taj ugao pokriva kamera ali on ide za njim . Ipak ga kamera hvata kad sprema lovu u sako . Ovoga "viceguvernera" Markovica je takodje snimio zadnji put kad je dosao po reket i pustio mu snimak . Uslov je bio da se povuce sa mjesta ili da Knezevic objavi snimak sto je markovic i ucinio .
Freeman

21. 01. 2019 - 10:29

Što ih privode?Što ih ne pozovu da daju izjave u svojstvu svjedoka ?.Kuva li se kuva !.
fini momci reketasi

21. 01. 2019 - 10:35

Istina se više ne može skrivati: bankarski sitem se urušava, investicije smanjuju, budžet kreše, javni dug je dostigao plafon, a Crna Gora izgleda ulazi u fazu kada će njom sve više upravljati strani kreditori, prije svega MMF i Svjetska banka. To je rezultat decenijske prekomjerne potrošnje, zaduživanja, korupcije i kriminalnih poslova vrha vlasti, njihovih bankara i poslovnih ortaka.
Milijana Đ

21. 01. 2019 - 11:13

momci nijesu sistem, i strašno je loše uopštavati. Zaštita i stimavanje DiKeja ih je stvorila. Bježali su od njega, očigledno, ali tek pošto ih je zaprljao
Miki

21. 01. 2019 - 11:10

U svojstvu svjedoka ili u svojstvu osumnjičenog? Malo objektivnosti u izvještavanju ne bi škodilo, sve je manje maloumnih koji se primaju na poluistine.
Freeman

21. 01. 2019 - 11:28

Botovi,precjenjujete sebe,obustavite aktivnost ,vi ne možete spasiti ovu vlast !.
lajki botovski

21. 01. 2019 - 13:16

Jedino sto mogu je da udaraju stotine lajkova ali od toga se ne zivi .Mozda oni za to i dobiju nesto od ovih pokradenih para ali CG ide u bankrot svejedno .I ko e tu sad patriota ? Onaj st podrzava lopovluk ili onaj sto kaze istinu
Objektivni

21. 01. 2019 - 13:22

Ne mozes je ni ti četniče oboriti pa da je Dulje radio seriju od 100 nastavaka . Mislis li da narod ne zna ko je Dulje. Kako je pokusao da otme od drzave Meljine , Sajam u Budvi , Kamenovo . A da ne da ni centa . Pa nije ga Vlada CG izbacila ni iz Rusije ni sa Kipra .Prevarant koji je koristio poznanstva da se obogati . Podmicivao i vlast i opoziciju . U njegovom Hotelu Mažestik bila baza GRU i opozicije u pripremi puča . Trazio da bude premijer ako puč u CG uspije . Pa nece to tako moci . Glup je , jer sto vise objavljuje one bljuvotine na instagramu sve vise tone . Jos onako masan i debeo . Uzas .
Freeman

21. 01. 2019 - 14:17

Ne mogu Objektivni ja,jer da mogu davno bih to učinio.Oni će sebe oboriti i niko drugi,zar ne vidiš sa se sami urušavaju ?.
subjektivni

21. 01. 2019 - 14:36

Sve to sto si nabrojao namjestili su mu ustaso ovi iz DPSa ali zato je morao da im placa reket .
Petar

21. 01. 2019 - 12:00

PROCITAJTE NJEGOSEVU PJESMU "ORAO I SVINJE" SVE CE VAM BITI JASNO
Novi komentar