Otkrili 2.145 paklica cigareta, osumnjičeni lišen slobode

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i službenici Carinske ispostave Ilino brdo su juče na izlazi iz Crne Gore kontrolom vozila pronašli i oduzeli 2.145 paklica cigareta bez akciznih markica. Tim povodom uhapšen je osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 14:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Policijski službenici OGB Ilino Brdo i carinski službenici CI Ilino Brdo su, 20.01.2019. godine, na izlazu iz Crne Gore, na Graničnom prelazu Ilino Brdo, kontrolisali vozilo marke „Opel Meriva“ kojim je upravljao M.S. (35) iz Bosne i Hercegovine. Detaljnom kontrolom vozila, u posebno izrađenim bunkerima, policijski i carinski službenici su pronašli i oduzeli 2145 paklica cigareta bez akciznih markica'', navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija, UP i UC.

cigarete-2

Kako se ističe kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.S. cigarete nabavio u Podgorici za novčani iznos od 300 eura i da je imao namjeru da kupljene cigarete prokrijumčari do Banja Luke u cilju dalje preprodaje. 

''Oduzete cigarete su preuzeli policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta na dalje postupanje. O događaju je obaviješen državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se M.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar