Meta: Ponosan sam na Albanace koji su dali podršku evropskoj budućnosti Crne Gore

Crna Gora i Albanija imaju temelje na kojima će izgraditi zajedničke puteve u budućnosti, ocjena je predsjednika Albanije Iljira Meta, koji je trenutno u našoj zemlji.
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 14:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Veoma sam srećan, što sam došao u Crnu Goru, jer dvije decenije predstavlja važan faktor stabilnosti i daje primjer  integracije Evropske Unije. Mislim da će ova posjeta i spremnost Đukanovića dati podsticaj svim našim projektima.

Veoma sam ponosan doprinosu Albanaca koji su bili nepokolebljivi u davanju podršci  integracije Crne Gore u Evropskoj uniji, jačanju mira i sigurnosti u regionu", kazao je Meta.

Dodao je da je ova godina jako važna za Albaniju.

"U smislu dijaloga između Kosova i Srbije, dijalog treba pojačati. Crna Gora nam jepružila veliku podršku i kada je priznala Kosovo", dodao je predsjednik Albanije.

Naš predsjednik je napomenuo da je ovo bila prilika da porazgovaraju o svim važnim pitanjima, kao i bilateralnoj regionalnoj i ekonomskoj saradnji država.

"Govorili smo i o putevima koji su blizu granicama. Imali smo veoma prijateljske i sadržajne razgovore, koji će biti dodatan impuls za dalju saradnju", istakao je Đukanović.

Komentari: 2

O svemu

21. 01. 2019 - 15:48

ste govorili, samo nijeste još odgovorili jeste li Cijevnu "metnuli u cijev".
Dijaspora

21. 01. 2019 - 17:06

Vi ste ponosni na albance koji su glasali za nezavisnu CG a CG rezim ih iseli iz CG. Uvazeni predsjednice Meta albanci u CG su diskriminisani i ako se ovako nastavi za par godina nece biti albanaca u CG.
Novi komentar