Marković – Meta

Valorizovati zajedničke potencijale

Crna Gora i Albanija treba u narednom periodu da rade na kvalitetnijoj valorizaciji zajedničkog potencijala, koji postoje u mnogim oblastima poput vodoprivrede, turizma i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Albanije Ilira Mete, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 17:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ekonomska perspektiva dvije države je ozbiljna i dvije vlade treba da učine sve da je iskoriste“, kazao je premijer Marković i dodao da su bilateralni politički odnosi na veoma visokom nivou.

Premijer je ukazao na izuzetan ekonomski rast ostvaren u mandatu ove Vlade i rekao da je posvećen poboljšanju kvaliteta života građana.

On je istakao posebne razvojne potencijale sjevera zemlje, dodao da se predano radi na infrastrukturnim projektima, među kojima je i put od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke, vrijedan 11 miliona eura, koji je od posebnog značaja za stanovnike Plava i Gusinja.

Sagovornici su potencirali važnost afirmacije prava i doprinos manjinskih zajednica koje snaže i oplemenjuju partnerstvo i prijateljstvo Crne Gore i Albanije.

Na sastanku je bilo riječi i o važnosti mira i stabilnosti u regionu i u tom kontekstu istaknut značaj članstva obije države u NATO-u i važnost evropskih integracija.

Marković je kazao da Crna Gora podržava Albaniju u procesu evropske integracije i dodao da smo spremni da prenesemo naša znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa.

Komentari: 1

Kao naprimjer

21. 01. 2019 - 18:19

centrale na Cijevni.
Novi komentar