DPS poručio opoziciji

Politikanstvo neće abolirati one koji krše zakon

Svako treba da odgovara za eventualno kršenje zakona, i nikakvo politikanstvo, buka ili pokušaj zamjene teza neće ga abolirati, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) u odgovoru na reakcije opozicionih stranaka na današnju izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 19:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Možete da se uprežete koliko hoćete, da pravite verbalne akrobacije i moralne tirade ali nećete nikog ubijediti da po bilo kom kriterijumu izjednači krivično djelo poput  terorizma u pokušaju na dan izbora i eventualnog prekršaja Zakona o finansiranju politickih partija i izbornih kampanja", naglasili su iz DPS-a.

Kako su kazali, o pravnim procedurama govori "onaj kojeg spopada neviđena panika od rutinske provjere sopstvenog magistarskog rada, pa sa pozicija moralnog arbitra, traži da za njega zakon ne važi".

"Ipak, šampion licemjerja je stranka  koja sa čitavim jednim poslanikom ili 1,23 odsto podrške građana, ima ambiciju da postane pravni i moralni sudija?! Kakvo odsustvo osjećaja za stid je potrebno da sebe predstavljaš kao predstavnika i zaštitnika `siromašnog` naroda, a osnivači su ti najbogatiji ljudi koji su pokupovali pola Crne Gore i čija se imovina broji milionima eura. Razumijemo očaj ovih političkih gubitnika koji se i za slamku hvataju, makar ona bila u vidu  bjegunca od pravde i zakona. Da se sličan sličnim raduje, svjedoči i činjenica da posrnuli biznismen u svojim igrokazima i pošalicama, sve češće “ namiguje” upravo Abazovićevoj stranci.  Sve što se dešava poslednjih dana najbolji je pokazatelj da zakon u Crnoj Gori važi  jednako za sve. Svako treba da odgovara za eventualno kršenje zakona, i nikakvo politikanstvo, buka ili pokušaj zamjene teza neće ga abolirati", poručili su iz DPS-a.

Komentari: 5

Partija

21. 01. 2019 - 20:31

DPS se mora odrediti o grijehu svakoga pa ako treba i svog lideea! To je jedini put da partija krene nalrijed. Nijesu važni pojedinci, već valjda partija!
Egoista

22. 01. 2019 - 08:57

@Partija - po tvome trebamo ga zatvoriti bez sudjenja i krivice? Ili kao storade u Srbiji? Govoris o grijehu - koja je to partija u CG bez grijeha? Ja je neznam? U stvari o kome grijehu govoris?Zakon vazi za sve i tu nema sta da se diskutuje.Ovo ima samo kod nas na balkanu - optuzeni koji su ne za male stvari OPTUZENI a ne OKRIVLJENI pobjegli van drzave i zakona. I sad kao u spanskoj sapunici pricaju se price ili poluprice. Daj budi musko i objasni stvar pred zakonom. Odje niko ne pominje pranje pola milijarde. A koverta i ono oko koverte je samo "slag na tortu", pa bice i to tema DT. A ovi politicki licemjeri, demagozi koji hoce da care na smecu - ne cude me i za drugo nijesu ni sposobni. Da je srece radili bi svoj posao i predstavljali svoje birace i svoju zemlju onako kako dolikje jednom narodnom poslaniku.Ukratko neznas ko je gori od goreg.
@Egoista

22. 01. 2019 - 10:15

"Zakon važi za sve i tu nema šta da se diskutuje." Zahebavaš li se ti to, ili nešto nije u redu sa tobom. Misliš li na našu državu ili SAD? Đe živiš ti čovječe? Na toj floskuli i ortodoksnoj laži se i zasniva uspostavljena metoda eliminisanja "neprijatelja" i onih što smetaju vlasti.
Partija

22. 01. 2019 - 14:03

U pravu si.Ne znaš ko je gori sada u CG. Umišljeni zaštitnici Crne Gore ili njeni neprijatelji. Tako ispada.Neka se objave i tajjni razgovori ovih sa vlasti sa neprijateljima CG pa ćemo tek onda znati koliki je nečiji grijeh. U komediji nekad stradaju i nevini, ali to je cijena kad se se sa vrha krene nizbrdo!
TEMSI

24. 01. 2019 - 13:31

Kad je krenula hajka na Kneževića, on nije bio u CG već u Britaniji čiji je državljanin i đe takođe ima svoj biznis. Znači nije pobjegao. A sada trba da se vrati i da bude odmah uhapšen i prije ikakvih presuda o njegovoj krivici. Naše sudstvo ne radi po zakonu, već po nalogu.
Novi komentar