Bogdanović: Slobodni i odgovorni mediji treba da budu pravac razvoja naše zemlje

Slobodni i odgovorni mediji, koji rade u interesu javnosti, treba da budu pravac razvoja naše zemlje, naveo je ministar kulture Aleksandar Bogdanović u čestitku koju je, povodom 23. januara Dana novinara Crne Gore, uputio predstavnicima medijske zajednice i laureatima godišnjih nagrada.
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 13:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, on je na dan kada obilježavamo 148 godina od štampanja prvog broja ‘Crnogorca’, podsjetio na značaj koji medijska profesija, zasnovana na načelima objektivnosti, samoregulacije i etičkih standarda, ima na evropskom putu Crne Gore.

- Država Crna Gora će u 2019. godini, revizijom medijskog zakonodavsta, nastaviti da kontinuirano kreira bolji ambijent za rad medija stvaranjem uslova za održiv i nesmetan rad medija i medijskih organizacija, prije svega, osnivanjem Fonda za podsticanje i pluralizam medija, kao i pružanjem finansijske podrške samoregulatornim tijelima koji treba da imaju nemjerljivu etičku ulogu u razvoju medijske oblasti - naveo je Bogdanović.

Ministar je pozvao novinare da poštujući samoregulaciju i medijske standarde i dalje doprinose razvoju i unaprjeđenju medija u Crnoj Gori, jer, kako je zaključio, samo kredibilni i odgovorni mediji mogu afirmisati kredibilnu javnost.

Komentari: 4

Novinari

22. 01. 2019 - 14:30

Da nije licemjerno bilo bi komicno.
nema slobode

22. 01. 2019 - 15:58

sto ste mogli zarobili ste i prisvojili
Čestitka

22. 01. 2019 - 16:27

Još malo!
Neđo

22. 01. 2019 - 21:27

Mislim da bi te "slobodne i nezavisne medije" za koje vi tvrdite da su to što govorite, trebalo raspustiti. Oni su sve samo nijesu to što vi kažete. U njih uračunavam i portal analitiku. Šaljem iako znam da mi ovo neće objaviti.
Novi komentar