Pretresom stanova

Cetinje i Bar: Oduzeto oružje, municija, granata, štapini...

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje pronašli su i oduzeli tri komada vatrenog oružja, municiju, startni pištolj i improvizovani uređaj za ispaljivanje municije.
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 14:54 Promjenite veličinu teksta: A A A
Cetinje i Bar: Oduzeto oruzje, municija, granata, stapini...
Foto: Ilustracija

Naime, službenici OB Cetinje su, shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi K.S. (54) iz Cetinja.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti dva pištolja, puška, startni pištolj, 102 komada municije i improvizovani uređaj za ispaljivanje municije.O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Cetinju. Oduzeti oružje, municija i uređaj će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Osim navedenog, službenici OB Cetinje su, vršeći pojačanu kontrolu na teritoriji Cetinja, kontrolisali 54 i sankcionisali devet bezbjednosno interesantnih lica.

Nadalje, službenici barske policije su juče, prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.V. (28) iz Bara. Tom prilikom policijski službenici CB Bar su pronašli i oduzeli lovačku pušku, 23 komada puščane municije kalibra 7,62mm, 215 komada puščane municije, neispaljenu granatu, inicijalno punjenje za granatu, svežanj barutnih štapića, tri koluta sporogorećeg štapina dužine pet metara i pet plastičnih barutnih punjenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv V.V. i  još jednog lica, S.V. (50) iz Bara, podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pronađeni oružje, municija i ostala nedozvoljena sredstva biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari: 0

Novi komentar