Rasvijetljene teške krađe

Uhapšeno pet osoba: Krali po kućama, lokalima i domovima zdravlja

Policija je uhapsila pet osoba zbog sumnje da su krali po kućama, lokalnima u domovima zdravlja, saopšteno je iz Policije.
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 15:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici CB Podgorica su lišili slobode B.L. (45) iz Podgorice zbog postojanja sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa. On je, kako se sumnja, u periodu od juna do sredine decembra 2018. godine ova krivična djela počinio na štetu više fizičkih lica. On je, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva obijao ulazna vrata kuća i automobila, kojom prilikom je otuđio 40 litara alkohola, veću količinu alata i pribora, vazdušnu pušku, kućne aparate, dva bicikla i lične stvari. Pretresom stanova koje koristi osumnjičeni pronađeni su otuđeni predmeti koji su vraćeni vlasnicima.

Slobode su lišeni D.Č. (32) i F.V. (24), oba iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili tri krivična djela teška krađa na štetu tri pravna lica u Podgorici. Oni su sva tri krvična djela, kako se sumnja, počinili tokom iste noći, 18/19. januar 2019. godine, na način što su upotrebom podesnog sredstva obijali vrata i vršili premetačine u tim objektima. Prilikom izvršenja trećeg krivičnog djela građani su ih primjetili i prijavili policiji. Policijski službenici su nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela zatekli ova lica i lišili ih slobode. Kod D.Č. je pronađena metalna šipka.

Podgorička policija je lišila slobode i R.L. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa na štetu jednog ugostiteljskog objekta. On je, sumnja se, u dva navrata tokom januara došao do ovog ugostiteljskog objekta, koji je u fazi renoviranja, i upotrebom ključa otključavao vrata kojom prilikom je otuđio skupocjena pića i miksetu sa pojačalom. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.

Službenici CB Podgorica su lišili slobode V.M. (39) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu JZU „Dom  zdravlja Podgorica“. On je, kako se sumnja, sa još dva lica, I.Dž. i D.K, došao do prostorija ove Javne ustanove i uz upotrebu fizičke snage provalio u unutrašnjost. Oni su, sumnja se, izvršili premetačinu i otuđili veću količinu ljekova i medicinske opreme.

Komentari: 0

Novi komentar