Na graničnom prelazu Sukobin- Murićani

Zaplijenjeno više od 18 kilograma skanka, uhapšen osumnjičeni

Službenici Uprave carina i Uprave policije su jutros, u saradnji sa službenicima granične policije Albanije, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, u vozilu otkrili preko 18 kg skanka.
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 15:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinski službenici Carinske ispostave Sukobin su danas, 22.01.2019. godine oko 09,00 časova, u saradnji sa službenicima albanske granične policije, na navedenom graničnom prelazu izvršili kontrolu putničkog motornog vozila „Peugeot 307“, registarskih oznaka iz Republike Srbije, kojim je upravljao M.Š. (54) iz Paraćina, državljanin Republike Srbije.

Carinski i policijski službenici su u specijalno izrađenom bunkeru u spoljnjem ležištu rezervnog točka i u zadnjoj bankini vozila pronašli 22 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 18,319 kg. 

U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lice, vozilo i skank su preuzeli policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

Policijski službenici ovog Odsjeka lišili su slobode M.Š. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. Skank će biti upućen Forenzićkom centru radi vještačenja.

Komentari: 0

Novi komentar