Susret gradonačelnika Prijestonice i slovačkog ambasadora

Osnažiti saradnju crnogorskih i slovačkih gradova

Crna Gora i Slovačka imaju odličnu saradnju, koju bi trebalo proširiti i na nivo gradskih vlasti, ocijenjeno je danas u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana Romana Hlobena.
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 16:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik Kašćelan predstavio je razvojne i infrastrukturne prioritete Prijestonice Cetinje, a posebno one koji se odnose na sanaciju vodovodne mreže i sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Kašćelan je upoznao ambasadora Hlobena sa poslovnim mogućnostima kompleksa nekadašnjeg Oboda, kao i stimulativnim mjerama i podsticajima koji su na raspolaganju potencijalnim investitorima prilikom zapošljavanja građana Cetinja, što je jedan od prioriteta lokalne uprave.

Razgovarano je i o potencijalnima Prijestonice Cetinje u oblasti turizma i kulture. Na sastanku je saopšteno da je Crnu Goru 2018. posjetilo 12 odsto više slovačkih turista nego godinu ranije. Članstvo u NATO, za šta je Crna Gora imala nedvosmislenu podršku Slovačke, dobar je podstrek za buduće investitore, ali i za slovačke i druge turiste, ocijenjeno je na sastanku.

Ambasador Hloben kazao je da Cetinje ima posebno mjesto u istoriji Crne Gore, ali i u srcima Slovaka. Isto tako, kako je naveo, Slovačka ima posebno mjesto u istoriji Crne Gore zbog uloge njenih zvaničnika u uspješno sprovedenom referendumu o nezavisnosti 2006. godine.

On je rekao i da će Slovačka nastaviti intenzivno da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

Komentari: 0

Novi komentar