EKSKLUZIVNA VIJEST

Sud u Bariju oslobodio Vujoševića, Barovića i Pešić Jeknić, predmet protiv Mićunovića zastario

Vijeće Suda u Bariju oslobodilo je na današnjoj sjednici crnogorske državljane Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Dušanku Pešić Jeknić i srpskog državljanina Andriju Draškovića svih optužbi za šverc duvana. Na istoj sjednici, Vijeće suda u Bariju obustavilo je postupak protiv Branislava Brana Mićunovića zbog zastare postupka. 
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Imajući u vidu član 530 Krivičnog zakonika, Sud oslobađa Vujošević Branka, Barović Veselina, Pešić Dušanku i Drašković Andriju od krivičnog djela njima pripisanog zato što "činjenice ne postoje" – kaže se u izreci presude krivičnog sektora Tribunala u Bariju koju potpisuje predsjednica vijeća Flora Kistuli (Flora Cistulli).

Takođe, imajući u vidu član 531 Krivičnog zakonika, uvažavajući opšte olakšavajuće okolnosti koje su ocijenjene jednake jačine onim iz optužbe, Vijeće suda smatra da se ne treba nastaviti krivičnim gonjenjem Mićunović Branislava za krivično djelo za koje je optužen, zato što je ono poništeno zbog zastare, kaže se dalje u izreci suda u Bariju.

Tako je, oslobađajućom presudom, nakon punih 18 godina okončan sudski proces nazvan ,,duvanska afera“ koji je dugo potresao crnogorsku i međunarodnu javnost.

U izreci suda se takođe naglašava da će detaljno obrazloženje presude biti u objavljeno u roku od 90 dana.

P.Z. -  D.Đ.

Komentari: 9

podgorica

22. 01. 2019 - 17:43

Da li može Portalanalitika da nam prenese one tekstove sto su izlazili u Pobjedi o Misku Kesedjiji i Govecetu Ivanovicu
Jovo

22. 01. 2019 - 17:54

Pa dobro, ova ekipa, liše Brana, bili su pioni u švercu duvana. Ili će mi neko sad reći da šverca duvana nije bilo uopšte. Da su moji rođaci 90-ih prodavali duvan na ulici koji nije bio švercovan i da je sve to bilo legalno?
Objektivni

22. 01. 2019 - 18:25

Umijes li ti da čitaš ????? Ljudi su OSOBODJENI od optuzbi za sverc duvana. Oslobodio ih sud u Italiji . Gotova prica . Finito . A ti sad trci pa se zali Vuksanu Simonoviću . Da oproste gradjani sto ovo čutaju . I koji imaju asfaltirane ulice .
Mileva

22. 01. 2019 - 19:14

A umije da čita, ali ne želi, ne sviđa mu se :) A Vijesti ćute, valjda im treba vremena da osmisle spin po svome meraku!
Glasac

22. 01. 2019 - 18:34

Da nije bilo toga sverca duvana nebi danas bilo ni crne gore. Nije baba jula bila blesava kad je udarila onomad po Milu, znala je da ako se finansijski osamostalimo, ode crna gora. tako i bi. A sad cistunci izigravajte andjele i apostole morala.
Liberal

22. 01. 2019 - 19:15

Glavni organoizatori duvanske afere su kabinet Koštunice i ondašnji SNP. Ovu aferu su direktno vodili Rade i Pađa Bulatović. Sve tekstove o toj aferi je pisao(izmislio) Ratko Knežević i objavljivao u zagrebačkom "Nacionalu".
Kremo Rasov

22. 01. 2019 - 21:22

JELI ONO VUKSAN ILI MU BRAT ISO U ITALIJU DA ,, PROVJERI " KO SVERCUJE?
realan

22. 01. 2019 - 22:20

Ovo Vijesti neće da objave, hahaha Vrh Evo zore, evo dana Evo Duška i Milana Kneževići, sivi tići Ristovi ste Obilići Duško snima, Pipun zove Sve Ristove vitezove: “Ristogorci, braćo mila Udarimo svi na Mila! Evo Meda i Mandića Evo Marka Milačića Evo Miška Perovića I Nikole Ćalovića (Đevojački Markovića) A botovi naši vjerni Za Rista su vazda spremni Salama i malo hljeba To je sve što njima treba!” HVALA NA PRIJATELSTVU
Blabla

23. 01. 2019 - 08:13

A u Danu na sedmoj strani, na naslovnoj ništa, i fokusirali se na Brana Mićunovića, kako mu je zastario slučaj. To je suština naravno.
Novi komentar