Čestitao Dan novinara Crne Gore

Đukanović: Država će do kraja biti posvećena zaštiti novinara

 Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 23. januara - Dana novinara Crne Gore, svim novinarima u Crnoj Gori, učesnicima svečane akademije i predsjedniku Društva crnogorskih novinara Nikoli Vujanoviću, uz najbolje želje za dalje uspjehe u ostvarivanju osnovne misije da istinitim, etičkim i profesionalnim informisanjem građana, kontinuirano doprinose demokratizaciji društva i ukupnom napretku Crne Gore.

Objavljeno: 22. 01. 2019 - 18:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

 "Začeci crnogorskog novinarstva, prije gotovo vijek i po, označili su i početak međunarodne afirmacije crnogorske države, koja ni tada nije zaostajala u usvajanju modernih tekovina. Upravo su novinari imali veliki udio u transformaciji i demokratizaciji crnogorskog društva svih proteklih decenija, uključujući i proces obnove naše države, i njene integracije u NATO i evropske strukture.

Takvo istorijsko nasljeđe obavezuje današnje generacije, da njegujući osnovne postulate profesije doprinose vraćanju njenog ugleda, na dobro i novinarstva i države, naročito u vremenu globalnih izazova i tehnoloških inovacija, kao i ekspanzije tzv. lažnih vijesti i senzacionalizama. Dostizanjem najviših standarda i u ovoj važnoj oblasti značajno ćemo doprinositi učvršćivanju multietničkog sklada i izgradnji građanskog društva vladavine prava, okrenutog evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života u Crnoj Gori. U tom cilju, država će do kraja biti posvećena zaštiti novinarskih poslenika, i obezbjeđivanju ambijenta u kojem će oni slobodno, objektivno i profesionalno moći da obavljaju svoj posao, u najboljem interesu naše države i svih njenih građana".

Predsjednik Đukanović iskoristio je priliku i da čestita svim nagrađenim novinarima.

Komentari: 4

niko

22. 01. 2019 - 19:07

Da zato ste rjesili sve napade na novinare i njihovu imovinu,predi na neku drugu temu
Sjećam se

22. 01. 2019 - 19:16

kako sam kao dijete lagao roditelje, i to tako da sam sàm sebe znao ubijediti da govorim istinu.
Sveti duh

22. 01. 2019 - 20:34

Nijesi se promijenio
Peđa

22. 01. 2019 - 21:29

Ima nekih stvari koje su neodbranjive bz obzira ko ih brani. Prema tome...
Novi komentar