Optužuje vrh MUP-a RS da stoji iza ubistva njegovog sina

Davor Dragičević: Možete me samo ubiti

Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića, ponovo se oglasio na Fejsbuku putem grupe "Pravda za Davida".
Objavljeno: 23. 01. 2019 - 21:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dragičević se nalazi u bjekstvu jer je za njim MUP Republike Srpske raspisao potjernicu.

"Iza saopštenja Burle i Čvoke jasno je da je u toku ko zna koja po redu likvidacija Davida Dragičevića! Samom današnjom sjednicom VSTV-a to se potvrđuje. Dijete ste mi ubili", poručio je Dragičević.

On je kazao da mu vlast u RS sprema zatvor i likvidaciju.

"Mir i dostojanstvo meni više nemaju ni svrhu, ni značenje u životu. Ja ću svojim putem, za mog Đakca do kraja. Istina - 'vrh MUP-a' stoji iza brutalnog ubistva Davida Dragičevića, tužioci Vrećo, Lepir, Bajić i Mitrović. Burle i Čvoka nose meni direktnu odgovornost", napisao je Dragičević.

Članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća su na današnjoj sjednici ove institucije raspravljali o dopisu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, ne preciziravši o kakvom dopisu je riječ.

Navodno se dopis odnosi na sastanak Željka Komšića s Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem, održan 20. decembra 2018. godine, kad su mu očevi smrtno stradalih mladića prezentovali nezadovoljstvo radom pravosudnih organa.

Član VSTV-a Goran Nezirović kazao je da bi trebalo da članovi raspravljaju o dopisu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, prije nego što je praćenje tačke dnevnog reda isključeno za javnost.

Podsjetimo, Željko Komšić je nakon sastanka izrazio podršku Davoru Dragičeviću i Murizu Memiću, najavivši da će uputiti pismo predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji.

Dragičević, koji se nalazi na nepoznatoj lokaciji, je kazao da ga jedino mogu ubiti i ništa više.

"Ja idem do kraja. Od ovih institucija moje dijete i ja nikad pravdu nećemo dobiti, ali dobiću je ja, za tebe sine moj, za tebe dušo moja, ja idem do kraja."

Policija je za Davorom Dragičevićem raspisala potjernicu, a tereti ga za "ugrožavanje bezbjednosti", kao i za namjeru da izazove državni udar.

Skupovi "Pravda za Davida" trajali su svako veče od 26. marta do 30. decembra prošle godine, kada je policija zabranila sva dalja okupljanja članova ove grupe.

Skupovi su počeli poslije konferencije za novinare najviših zvaničnika MUP RS, koji su poslije pronalaska beživotnog tijela mladića saopštili da se on u večeri nestanka, 18. marta, potukao s grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću, a onda nesrećnim slučajem završio na dnu rječice Crkvene.

Roditelji mladića tvrde da imaju dokaze da su ga 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo tijelo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Komentari: 0

Novi komentar