Reagovanje

Atlas grupa: Ministar Radunović demantuje Vladu

Povodom sinoćnjih navoda Vlade, da je neistinita tvrdnja predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, preko predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, spriječio dogovor o poravnanju za kompleks Meljine, te da do poravnanja nije došlo zbog “megalomanskih zahtjeva koji su stalno povećavani”, Atlas Grupa upoznaje javnost sa dopisom ministra finansija Darka Radunovića od 08. novembra 2018. godine koji demantuje to što tvrdi Vladina Služba za odnose s javnošću.
Objavljeno: 24. 01. 2019 - 10:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tom dopisu, kako je saopšteno iz Atlas grupe, Radunović obavještava Kneževića da bi do poravnanja između Vlade i vlasnika kompleksa Meljine moglo doći, ali da prvo mora da se okonča stečajni postupak.

“Nigdje g. Radunović ne pominje megalomanske i nerealne zahtjeve, nego jasno ukazuje da do poravnanja može doći u redovnom sudskom postupku između Vlade i konzorcijuma vlasnika PZU Meljine, ali da se prije toga mora sačekati okončanje stečajnog postupka. Ko je uveo stečajni postupak? Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić 9. avgusta. Potom je u oktobru 2018. Apelacioni sud ukinuo tu odluku kao neutemeljenu, ali uzalud jer je opet Jovanić ignorisao i zakon i Apelacioni sud i donio 14. novembra novo rješenje o stečaju. Time je vojnik porodice Đukanović, istrajavajući da pošto-poto Meljine odu u stečaj, faktički sabotirao pregovore o poravnanju. Zašto? Zato što bi, kao što smo vam najavili, novac od poravnanja odmah uložili u dokapitalizaciju Atlas banke i spriječili haos koji je na vidiku. Tako bismo osujetili i namjeru familije Đukanović da otme vrijednu imovinu i poslove Atlas banke”, ističe se u saopštenju Atlas grupe.

Za svakoga ko, kažu oni, ne zna da je Jovanić član Đukanovićeve hobotnice, njegovo postupanje je  neshvatljivo. Posebno, kako naglašavaju iz Atlas grupe, imajući u vidu da su obezbijedili novac za naplatu svih potraživanja i na računu posebne namjene deponovali sredstva za namirenje svih obaveza.

“Uzalud, jer neko hoće da stečaj protivzakonito traje. Zadatak izvršava Jovanić, zajedno sa stečajnim upravnikom Sašom Zejakom i advokaticom Snežanom Jović. Riječ je o specijalnom triu za velike stečajne procese, sa specijalnim međusobnim vezama. Odmah nakon nezakonitog produžetka stečaja u Meljinama uvedena je privremena uprava u Atlas banku i IBM. Neshvatljivo je bilo i za Apelacioni sud koji je ukinuo Jovanićevo rješenje o uvođenju stečaja “zbog toga što je nepravilno utvrđeno činjenično stanje i zbog pogrešne primjene zakonskih normi”. U konkretnom slučaju utvrđeno je da je stečaj nezakonito pokrenut jer izvršna direktorica Meljine kompleksa DOO dr Oliver Elez nije ni pokušala u redovnom  postupku da naplati svoje potraživanje iz radnog odnosa u iznosu od 19.040 eura. Umjesto toga, ona je inicirala stečajni postupak. Pošto je istovremeno bila direktorica, tj. ovlašćeni zastupnik Meljine kompleksa DOO, sve je izvedeno, a da o tome nijesu ni bili obaviješteni vlasnici - Atlas Cap doo, Atlas banka, Investbanka Montenegro i Specijalna bolnica za interne bolesti Sveti Nikola iz Kraljeva”, tvrde iz Atlas grupe.

Apelacioni sud je, kažu, konstatovao da su narušene odredbe Zakona o parničnom postupku jer vlasnicima nije ni data mogućnost da pred sudom opovrgnu zahtjev za uvođenje stečaja. "Prvostepeni sud nije dao razloge o postojanju pravnog interesa dr Elez da pokrene stečajni postupak niti o postojanju osnova njenog  potraživanja", piše, između ostalog, u presudi Apelacionog suda.

“Služba za odnose sa javnošću je dužna da odgovori da li je uopšte bila informisana o razgovorima predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića o poravnanju za Meljine, kao i o komunikaciji ministra finansija Darka Radunovića sa g. Kneževićem na istu temu”, zaključuje se u saopštenju Atlas grupe.

Komentari: 7

Objektivni

24. 01. 2019 - 11:36

A zasto si toj dr . Elez ostao duzan 19000 eura ? Zasto ljudima nijesi placao ono sto su postenl zoradili ? Zasto nijesi centa ulozio u bolnicu nego pokusao da je unistis i dokopas zemljiste. I napravis hotele na " pjenu od mora " i zaradis ogromne pare bez centa ulaganja. I sad ti svi krivi sto su tvoje šišnjarske marifetluke sprijecili !! Dulje ,Dulje .. nece da mogne . Brzo ce i interpol uzeti stvar u svoje ruke. I Todoric je pobjegao u London pa ....
Freeman

24. 01. 2019 - 14:05

Todorić nema britansko državljanstvo .
Objektivni

25. 01. 2019 - 01:05

I tvoj kapetan Dragan je imao drzavljanstvo Komonvelta ( tj . Australije ) pa ga eno - prd . u apsani u Hrvatskoj . Dulje moze samo uteci u Bjelorusiju i Srbiju . Ali mu ova druga destinacija i nije bas stabilna . A London skup , a Moskva skupa . A ako se ne krade pare brzo lete ... Nemoj se Dulju mnogo radovati . Razmisli , bi li se sad mjenjao sa njim , bez obzira na pare koje je šklapio i iznio iz CG ??? Bi li slobodni čovječe ???
Boban Bg

24. 01. 2019 - 12:59

Ja ne znam što mediji prenose bulažnjenja ovog mufljuza. A što ako si ti potplatio Apelacioni sud? Tako bi mogli da manipulišemi svi! Nego, ako ti je stalo da se braniš iskreno, onda to radi na sudu. Ako ne vjeruješ u CG pravosudje, imaš Strazburg Država ti mora isplatiti do zadnjeg centa ako si u pravu. Ovako, taj pokušaj da mutiš preko medija je sviranje nj.v.
tone brod

24. 01. 2019 - 13:20

Da mi je neko rekao prije nedelju dana da si bot rekao bih mu da laze.Medjutim damantujes iz dana u dan stajuci u red onih koji brane neodbranjivo.Preseli se na neki drugi portal pa ces vidjeti dokument sa kojim potvrdjuje svoje navode.Zeco je bio vas sad kad bi prska,zajedno se kralo i otimalo,zajedno bi trebalo i da potonu.
Objektivni

25. 01. 2019 - 01:13

Tonut zajedno nece . Ne bio organizovati " kružoke" po Mazestiku sa GRU i Pipunima . I nebio pokusavati da dokopas hljeba preko pogace . Britva je sjebao i Sloba i Kostunicu i Solanu i Tadica i Tomu i Vučiča i Momira i Pedju i Lekica i slicni polusvijet , i GRU i Putina , i ovu boraniju po CG , a ti se nadas da ce ga obalit Duljo . Nece , vjeruj , nece . U to se ne nadajte i ne palite se na lazavine Vijesti . Sjutra ce , oni isti , za koju kintu vise " ugazit , u Dulja ! Sujmas li ??
Djuradj

25. 01. 2019 - 09:03

...po informisanju medija tacno se vidi koji medij je za koga...nevjerovatno da istu stvar informisu dijametralno suprotno...e to je moc medija...
Novi komentar