„Bog masakra“ na otvaranju festivala MAKADO

Zavjesu na IV Makado podigla je predstava „Bog masakra“, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja.      
Objavljeno: 26. 01. 2019 - 10:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Otvarajući manifestaciju koja četvrtu godinu zaredom promoviše teatarsku  kulturu, a posebno mobilne i kamerne pozorišne forme, direktorica KIC-a Snežana Burzan istakla je da je KIC-ov MAKADO doprinos ove institucije obogaćivanju kulturne i pozorišne ponude Glavnog grada u najdužem mjesecu u godini.

             Burzan je kazala da se "uvijek u KIC-u radujemo kada se naš i ukus publike poklopi, čemu svjedoči i večeras puna sala’’, te je na odličnom izboru predstava čestitala selektoru festivala Edinu Jašareviću i uredniku dramskog segmenta KIC-a Zoranu Šoškiću. 

bog-masakra-predstava2

  "Zadatak pozorišta od svog nastanka do danas je da probudi naše emocije, podstakne razmišljanja, izaziva promjene, a Podgoričani itekako znaju da prepoznaju kvalitet i nagrade dobre glumačke role i predstave’’ poručila je direktorica Burzan.

 Zavjesu na IV Makado podigla je predstava „Bog masakra“, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja. Poznata drama sa satiričnim elementima po tekstu Jasmine Reze, a u režiji Siniše Evtimova izazvala je gromoglasne aplauze, smijeh i ovacije publike. Mladi glumci, Omar Bajramspahić, Jelena Đukić, Marija Labudović i Vule Marković sjajnom glumačkom izvedbom dočarali su, na naizgled komičan način, situaciju iz svakodnevnog života, koja pokazuje odsudstvo saosjećajnosti i tolerancije među ljudima. Prikazali su društvo kome su potrebne promjene, na moralnom i karakternom planu kako bi se obnovile humane ljudske vrijednosti.

 

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar