Putopisi Edina Krnića

VIDEO: Crnogorac u noćnom provodu i šopingu u Sjevernoj Koreji

Sjeverna Koreja je poznata kao trenutno najtotalitarnija zemlja na svijetu. Često čitamo u medijima o različitim zabranama u ovoj zemlji, slobodama kojih skoro i da nema, velikom siromaštvu i uprkos tome velikoj i jakoj vojnoj sili. Alkohol je, piše se, dozvoljen samo u specijalnim prilikama, a muzika je strogo kontrolisana. Putopisac iz Crne Gore, Edin Krnić je posjetio ovu zemlju i razbio neke od predrasuda koje imamo o njoj.
Objavljeno: 27. 01. 2019 - 07:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

U nastavku pogledajte kakav je noćni život u glavnom gradu Pjongjangu, ali i kako izgledaju tržni centri, kolika je posjećenost u njima, ali i šta sve ima da se kupi. Pjongjang je grad od tri miliona stanovnika, a iako naravno ima i loših strana, sve je mnogo ljepše nego što se prikazuje u medijima, objašnjava Krnić.

"Pred sam dolazak u Sjevernu Koreju nisam mogao ni da zamislim da postoji noćni život, jer sam čuo  da su svi zatvoreni, da se ne izlazi, kako je ovdje presija i tortura nad narodom, ali sam se uvjerio u suprotno, da je noćni život jako lijep i sadržaji bogati", govori Krnić.
U videu pogledajte šta od pića ima u kafićima, kao i dio jednog noćnog izlaska.

 


Sjeverna Koreja je siromašna zemlja, dosta ljudi je neuhranjeno, nema ljekarsku zaštitu, a svi jako zavise od pomoći Kine. Međutim, prodavnice su pune.

"Čuo sam da su prodavnice puste, da narod živi jako siromašno i da bukvalno umiru od gladi. Ušao sam u jedan megamarket i uvjerio se da nema čega nema", govori Krnić. U nastavku pogledajte kako izgledaju njihovi supermarketi, ali i šta u njima ima da se kupi.

 

 

Komentari: 7

Tara

27. 01. 2019 - 10:20

Kak nas EU i Amerika lazu..Uzas! Oni su veci kriminalci!
narod kao i svaki

27. 01. 2019 - 11:53

To je najobicnija americka prljava propaganda . Logicno da zbog izolacije i stalne prijetnje nije neko blagostanje i sloboda ali daleko je od onoga sto nam serviraju . Pogledajte samo glavni grad , metropolu o kojoj mnogi mou samo da sanjaju .
do nedavno

27. 01. 2019 - 11:55

Smo ovdje svako jutro citali kako je Kim Milo Sung objesio tetku i strica iostalu vamiliju . Od kad se sastade sa Amerom svi zdravo u kucu .
OVAJ...

27. 01. 2019 - 13:50

Krnić je napravio više originalnih reportaža i to dobrih, nego RTCG, Prva, Vijesti, A1, itd., zajedno. Njemu svaka pohvala na trudu i hrabrosti, a vi la.te koliko oćete.
Ano

27. 01. 2019 - 14:42

Svaka cast. Volio bi samo da nije ubacio one ratobirne pjesme, himne il sta vec jer, iako mu je cilj da razbije nase predrasude, ipak je ucinio suprotno. A puno ljepse i originalnije bi bilo cut brujanje shoping centra na korejskom. Za ostalo mu skidsn kapu
Reky

27. 01. 2019 - 15:05

Edin je Bosnjak glavom i bradom! Bio bosnjak i ostace.
EDIN

27. 01. 2019 - 19:04

je radan i uporan momak, bolji no njih 100 sa raznih televizija zajedno, ako je bošnjak njegova stvar. Koji si ti k...c i čemu služiš.
Novi komentar