Pristali da isplate i obeštećenje

Dejli Telegraf se izvinio Melaniji Tramp zbog navoda o njenoj prošlosti

Članovi uredništva i uprave Dejli telegraf "bezrezervno" su se izvinili Melaniji Tramp i pristali da isplate obeštećenje za članak objavljen prošle nedjelje.
Objavljeno: 26. 01. 2019 - 22:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dejli Telegraf se izvinio Melaniji Tramp zbog navoda o njenoj proslosti
Foto: Reuters/Joshua Roberts

U listu kažu da će odšteta biti "značajna" i pokriće advokatske troškove prve dame SAD-a.

U saopštenju Dejli Telegrafa navodi se da je u priči s naslovnice pod nazivom "The Mystery of Melania" (Misterije Melanije) napisano mnoštvo netačnih informacija, piše BBC.

Među njima je i podatak po kojem profesionalna manekenska karijera aktuelne prve dame Amerike i nije bila pretjerano uspješna dok nije susrela svog sadašnjeg supruga, kao i onaj po kojem je u izbornoj noći plakala.

Iz uprave lista kažu da ti podaci o Melaniji Tramp nisu smjeli biti objavljeni te da su spremni platiti odštetu.

U članku objavljenom u subotnjem izdanju list joj je uputio izvinjenje i naveo da je gospođa Tramp "bila uspješna manekenka i model i prije nego što je srela sadašnjeg supruga i da je uspjela u karijeri bez njegove pomoći".

Između ostalog, Telegraf se izvinjava i što je pogrešno napisano kako su se majka, otac i sestra gospođe Tramp 2005. preselili u Njujork, kao i da žive u zgradi u vlasništvu Donalda Trampa.

U današnjem članku demantuje se i informacija po kojoj otac Melanije Tramp izgleda zastrašujuće, kako je list ranije pisao, a navodi se i da nije bio strog prema članovima svoje porodice.

Komentari: 1

melanijaw

27. 01. 2019 - 01:11

Vi kao i istali mediji u ostacima SFRJ ste svi kao taj dejli telegraf, “jurite vamoire” u ime neoliberalnih elita kojima je već, zapamtite već sada karaj ali nos drze pipke koji dosezu daleko. Izborom Trampa svijet je isao u novu eru, prije ti shvatite vi i vase gazde I svi bolje će biti za sve. Me znam ni zasto pisem sve ovo...nema svrhu ali eto
Novi komentar