Po naredbi Višeg tužilaštva

Dvije godine vještače fotografije

Više državno tužilaštvo u Podgorici izdalo je naredbu da se obavi informaciono-tehnološko vještačenje u predmetu protiv pukovnika Radovana Aleksića, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva policijskog inspektora Predraga Šukovića, piše Dan.
Objavljeno: 27. 01. 2019 - 19:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aleksić je zbog ove sumnje uhapšen prije oko dvije i po godine, a tužilaštvo još nije uspjelo da pribavi dovoljno dokaza kako bi nesumnjivo utvrdili da je on ranio Šukovića. Zbog toga je tužilac izdao naredbu da se obavi niz nalaza, a trenutno je u toku ponovljeno provjeravanje komunikacija osumnjičenog, kao i vještačenje fotografija.

– Predmet formiran protiv R.A. zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju učinjenog na štetu P.Š. nalazi se u fazi istrage i po naredbi ovog tužilaštva u toku je informaciono-tehnološko vještačenje – saopštila je za „Dan” Lepa Medenica, državni tužilac i portparol podgoričkog Višeg tužilaštva.

Aleksić se sumnjiči da je 11. jula 2016. godine pucao na Šukovića u centru Podgorice. On je na saslušanju kod tužioca negirao krivicu i kazao da je u Crnu Goru došao 15. jula, pa samim tim nije mogao imati veze sa predmetnim događajem, s obzirom na to da nije bio u Podgorici.

On je saopštio da posjeduje materijalne dokaze za to. Kako bi provjerio ovu tvrdnju optuženog, tužilac je uputio dopis nadležnim organima Srbije. Ipak, ni njihov odgovor nije bio dovoljan za donošenje konačne odluke u ovom predmetu.

Aleksić je uhapšen pošto je Ahmo Hajdarpašić iz Rožaja prijavio policiji da je Radovan Aleksić čovjek sa fotografije na kojoj je prikazan osumnjičeni za pokušaj ubistva Predraga Šukovića.

On je slučaj prijavio anonimno, nakon što su mediji objavili fotografiju mogućeg napadača. Hajdarpašić je tokom saslušanja u tužilaštvu rekao da ipak ne može sa sigurnošću da tvrdi da je Aleksić osoba sa fotografije koju je objavila policija. Ispričao je da je sa Aleksićem radio u istoj kasarni u Nikšiću, ali da ga nije vidio posljednje 23 godine.

Aleksić je pušten iz pritvora nakon što je sud prihvatio njegovo jemstvo.

Nastavak pritiska

Aleksić je na saslušanju tužiocu kazao da je njegovo hapšenje nastavak kontinuiranih pritisaka na njega, koji traju od 1999. godine, kada je radio u Vojsci Jugoslavije.

Špekulisalo se i da je Hajdarpašić prijavio Aleksića kako bi mu se osvetio. Naime, njih dvojica su nekada zajedno radili u vojsci, a Aleksić je kao obavještajac pratio aktivnosti kojima su se bavili i oficiri.

Upravo u tom periodu, tokom 1993. godine, kod Hajdarpašića je pronađen arsenal oružja koji je držao ilegalno.

Komentari: 0

Novi komentar