Kazao srpski košarkaš

Nikola Kalinić: Nijesmo nebeski narod, a Kosovo već decenijama nije naše

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić dao je intervju za Blic u kome se dotakao i nekih tema koji nemaju dodirnih točaka sa košarkom.
Objavljeno: 28. 01. 2019 - 22:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Krilo Fenerbahčea je između ostalog govorio i o Kosovskoj bici te sasvim iskreno poručio da “Srbi nijesu nebeski narod”.

“Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991, postoje problemi i razmirice oko Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zbog ovih rečenica zamrziti, ali vrijeme je da neko to kaže javno – Riješimo taj problem, izvucimo što možemo i nastavimo dalje”, rekao je Kalinić, te nastavio:

“Kosovska bitka se desila prije 600 i više godina i to već dosta decenija nije ‘naša’ teritorija. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim… Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, biće nam bolje”-kazao je on.

“Da se ne lažemo, nijesmo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali pomirimo se s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj karti svijeta. Ko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i kaže strancima odakle je i ko je. Doživjeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživio”-poručio je srpski reprezentativac.

Komentari: 3

Bokser Janko

28. 01. 2019 - 23:26

Srbi su ga razapeli u svojim medijima.
Pravda

28. 01. 2019 - 23:45

U pravu je kosarkas N.Kalinic. Sto se tice Kosova ovdje vazi pravilo: pokusavam da zadrzim Kosovo koje nije moje a za to vrijeme cu izgubiti Vojvodinu, koja jedva ceka da se oslobodi od ludaka i zivog lesa iz Beograda
lolo

29. 01. 2019 - 09:47

uuu keve ti :)
Novi komentar