Serijal Dnevnih novina

Sačekuša za Mila

Ivanovićevo podmetanje uredniku CdM-a Borisu Darmanoviću da je gostovao na Pinku i napadao Miodraga Perovića zorno pokazuje da je riječ o još jednom pokušaju stavljanja široke ljepljive trake preko usta toga kritičara medijskog podzemlja i moralnog orgijanja Duška Kneževića.
Objavljeno: 29. 01. 2019 - 06:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jer, radi se o beskrupuloznoj laži, plasiranoj s razlogom: CdM je, 18. januara ove godine, objavio kritički tekst “Kako je poslovao Knežević: Optuživan za mobing, nije isplaćivao zarade, zatvorio fabrike vode, doveo Meljine do stečaja…”.

Balerina brani svoju kravu muzaru

A Duškova Balerina je, vrlo znakovito, svoj prijeteći tekst objavila u Vijestima, dva dana kasnije, 20. januara. S preciznom porukom: ne dirajte našu kravu muzaru. Našu batinu. Našu moralnu vertikalu. Našeg budućeg predsjednika Crne Gore.

Što pokazuje i medijska odmazda u slučaju Kneževićevog advokata Zorana Piperovića. Tom uglednom advokatu i svom kumu, Knežević je otkazao punomoć, “iza leđa”, nakon saznanja da Piperović gostuje u “Živoj istini” kod Darka Šukovića.

Optužujući ga da se lažno predstavljao kao njegov advokat.

To je bio razlog da Zoran Piperović održi javni čas Dušku Voajeru, iz morala, etike i crnogorske tradicije:

“Duško i ja, odnosno naše porodice kumovi smo više od 100 godina. Ako ovo treba da se iz čista mira radi kumu, ne znam što će drugi, koji mu nijesu kumovi, da očekuju od njega. Mene prozivati za samozvanca, a slati mi više primjeraka punomoćja za svaki slučaj, koje imam, više je nego sramotno…”

Iako je Piperović u “Živoj istini” uspješnije branio Kneževića, nego on sebe na svoj oj televiziji, kako je dobro primijetio Šuković, ipak se tokom emisije ogradio od Kneževića u dijelu njegove “otužne i neetične medijske kampanje”.

Precizirajući da je Knežević “povrijedio privatnost nekih lica”, te da se to posebno odnosi “na snimak gdje se vide njegovi školski drugovi i biznismeni, jer su ljudi došli iz najbolje namjere da prisustvuju nekom rođendanu.”

A sve se događalo, znate već gdje!? U Kneževićevoj kući Srama i Užasa, u Zeti. Gdje je Duško Voajer godinama tajno snimao svoje žrtve. I svoju verziju filma “Seks, laži i video trake”.

I bez navedenih primjera, vidi se sa vrha Lovćena da su, u slučaju bankarske pljačke stoljeća u Crnoj Gori, glasila u vlasništvu ortaka Miodraga Perovića i Željka Ivanovića, postala lansirni nosač za ispaljivanje svakodnevnih bedastoća Duška Voajera.

Duško voajer ispričao priču o sebi

I raketiranje njihove zajedničke mete, Mila Đukanovića, prizemnim spinovima, foto-montažama, video klipovima, skečevima, doskočicama, intrigama, denunciranjima, podvalama… I, podrazumijeva se, Kneževićevog morala koji je srušio sve mostove sa tradicionalnom Crnom Gorom.

I, naravno, moralnog harakirija od kojeg se ograđuju čak i njegovi advokati.

Suma sumarum: ovo više nije storija o drugima, već priča Duška Voajera o njemu samom. (“Progovori, da vidim ko si”)

Vidi se, dakako, da je Duško Knežević svoja kriminalna djela radio i radi planirano i sa umišljajem. Kako i sam meritorno svjedoči o sebi, spremao je godinama “materijal od 2.000 sati”, riškajući po privatnosti svojih žrtava.

Kako bi, zorno se pokazuje, ucjenjivao, blatio i kompromitovao svakoga koga je u kući ljudski dočekao, a još ljudskije ispratio.

“Zadruga Vijesti” i zmaj od Zete

Pomenuti plan je, nema greške, podrazumijevao da prije nego što počne emitovanje “Zadruge Vijesti” u kojoj će glavna faca biti Zmaj od Zete, Duško Knežević pokupi lovu i kupi kartu u jednom pravcu za Englesku. Čije državljanstvo, po svemu sudeći, posjeduje.

A ona ne isporučuje svoje državljane, pa sa bezbjedne distance Duško Voajer prvo pljune na metu, a potom joj, zajedno sa Željkom Balerinom, zakači etiketu.

Migo Stijepović je na svojoj koži prvi osjetio sprovođenje tog paklenog plana. Kada je i zvanično počela afera “Snimak iz kuće srama i užasa iz Zete”.

Stijepovića je Voajer sa kamerom snimio prije više od dvije godine. A zatim video klip okačio na svoju Oglasnu tablu TV Vijesti.

Beskrupulozni Voajer je, dakle, “izgorio ka cigaru” svog školskog druga, prijatelja i komšiju Miga, kako bi pažnju javnosti sa svoje višemilionske pljačke skrenuo na priču o Stijepovićevom primanju koverte sa novcem. I navodnom Kneževićevom prisilnom doniranju novca DPS-u.

A koliko je Duško Knežević bio ucjenjivan, kako tvrdi, i natjeran da daje donacije DPS-u Mila Đukanovića, ilustruje sljedeći primjer.

Davao apanaže da sjedne blizu Mila

Već je ušlo u legendu: Knežević je raznim zajedničkim prijateljima, koji su Mila i Duška zvali na svadbe, rođendane i druge prigodne prilike, davao fine apanaže ako mu obezbijede mjesto za istim stolom sa predsjednikom. Ili bar najbliži sto. “Ložu” sa Milom najskuplje je plaćao.

Ucijenjeni Duško Voajer je, takođe, molio i svoje prijatelje i poslovne partnere da mu dojave u kojem restoranu Milo boravi, kako bi on, kao slučajno, naišao i vidio predsjednika, a poslije se hvalio da je Pinki koji je vidio Tita.

No, sada je Duško Knežević napravio salto mortale i u političkom smislu postavio pravu sačekušu za Đukanovića. U svojoj prljavoj kampanji, optužio je Đukanovića i da je napravio kuću na Gorici. Iako je kuća, i zvanično je dokazano, u vlasništvu Vlada Ivanovića.

Sličnim spinom Duško Voajer se poslužio i u slučaju “strašne prijetnje Milivoju Katniću”, kada je danima najavljivao kako će rasturiti glavnog specijalnog tužioca. Tako što će objaviti razgovor sa njime, koji je tajno snimao.

I šta se ispostavilo: tresla se gora, rodio se pacov. Ničeg kompromitujućeg za Katnića na tom snimku nije bilo. Nasuprot.

Slično se desilo i u aferi Telekom. Duško Voajer je, do juče, javno prijetio da će, kada otkrije istinu o tome kako su Milo i njegova sestra Ana, pokrali pare iz te firme, Crnu Goru pogoditi politički cunami, a “diktator pasti”.

“Cunami” izbacio Kneževićev lopovluk

No, “cunami” je izbacio na površinu još jednu Kneževićevu lažnu vijest i podvalu: tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da Milo Đukanović i njegova sestra nisu uključeni u malverzacije oko prodaje Telekoma.

I da je kakav filmski rasplet upravo Duško Knežević, nakon što je sačinio kriminalni plan, od tog posla ukrao 4,53 miliona eura.

Čime se Kneževiću laž da je sa novcem od privatizacije Telekoma izgrađena Milova kuća na Gorici, vratila kao bumerang: ispostavilo se da je od pokradenih para iz Telekoma, najvjerovatnije, izgrađena velelepna Duškova kuća srama i užasa u Zeti.

Dileme više nema: što više priča o drugima, Duško Knežević sve više govori o sebi.

(Autor je novinar, publicista i predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo “Dokument” iz Podgorice)

Komentari: 42

Gratis

29. 01. 2019 - 07:31

Mogu se sad pisati tomovi knjiga i kilometri članaka, ali kad je nešto neodbranjivo, onda je neodbranjivo..
Tesla

29. 01. 2019 - 07:50

Dobar tekst. Jos da dodam a tice se ove sapunice oko Knezevica: Ne cudi me davljenik Knezevic koji se hvata za svaku slamku koju dohvati vec me cude ove politicke gromade iz opozicije koje po kozna koji put pokazuju svoj polozaj u zajednickom opoziciionom glibu.Ali neka,vec vidim sliku pred sobom: zamislite ono poplavu koja jedno vrijeme traje i onda sve stane i utisa. Ostane svo smece na povrsinu koje sami moraju da ciste (kao i uvijek).Zivi bili pa vidjeli.
Jack

30. 01. 2019 - 06:12

Bogami mislim da si se prevario ovaj put Tesla xaxa
TEMSI

30. 01. 2019 - 11:06

Za Teslu - Opozicija postoji da bi ukazivala i usmjeravala vlast da ne ide stranputicom. Zato ne svrstavaj cijelu opoziciju i isti koš. Možeš da prozoveš samo onaj dio opozicije, koji je protiv svoje države.
Građanin

29. 01. 2019 - 08:03

Predlažem da Šeki prebroji koliko je puta pomenuo riječ voajer. Tužno
danilo s.

29. 01. 2019 - 10:35

Gradjanine, Je li pominjanje riječi "voajer" više tužno od biti voajer?
Građanin

29. 01. 2019 - 13:44

Nema potrebe Danilo S. da braniš Šekija. Nijesam se ja družio sa voajerom iz teksta, nego se vidi ko, tako da ti nije pitanje na mjestu. Ponavljam ti, tužno je kad tekst "novinara istraživača" odjekuje voajerstvom ! Ajde zdravo
Objektivni

29. 01. 2019 - 18:35

Lupetas . Aj, zdravo.
simsirpasic savudin

29. 01. 2019 - 09:04

Usladi se taj djavo pa insan ne umije da stane a prije il posle moras pasti .A onda moras pustit i one oko sebe da se omaste a nemoguce je kontrolisati i drzati u tajnosti toliku razmjeru postenja .
Stari aerodrom

29. 01. 2019 - 10:05

Molim analitičara Ranka Đonovića da nam razjasni ovu rašomonjjadu
Preko Morače

29. 01. 2019 - 13:53

E dobro ti je ovo. Ako on ovo ne razjasni, neće niko. Ha, ha
Mирослав Ђукић

29. 01. 2019 - 14:02

Браво! И ја сам то намеравао да напишем! Ништа без аналитика Ранка! Шта Ранко каже на све ово? Којем ће се приклонити царству?
danilo s.

29. 01. 2019 - 10:53

Ne želim da se izjašnjavam o nečemu dok ne budem siguran da je to istina. Zato ne želim nikoga ni da branim, ni da napadam. Jedino što želim je da država sa svim svojim institucionalnim kapacitetima utvrdi istinu o ovom užasnom skandalu koji prijeti samoj državi CG. A možda je zato i došlo do njega? “Svako zlo za neko dobro” – makar, trenutno, i ne vidimo to dobro. Kada se ove magle rašćeraju vidjece se jasno istina. A samo istina nas može spasiti. I ljubav, naravno.
Tesla

29. 01. 2019 - 13:12

@Danilo, Slazemse totalno sa vama sto se tice dijela da ovo drzava sa njenim institucionalnim kapacitetima treba da rijesi.I rijesit ce ga. Ali ne stoji da skandal prijeti drzavi CG.Ja to vidim drugacije-prije bi rekao da je jaca.Svako zito ima kukolj. pa ga treba ocistiti.Tako i u nasoj drzavi.Svako ko je mimo zakona radio kad tad ce ga stici ruka justicije.Imamo dovoljno primjera dje se to vec desilo ili desava. Stvar je u tome sto kod nas niko ne radi svoj posao vec gleda tudja posla.Kad bi se politicari vise bavili politikom i vodili drzavu a drzavno tuzilastvo pustili da rade svoj posao, daleko bi smo dogurali.Ali neka,kako vidim idemo i mi polako tom smjernicom,jest polako ali skoro smo.
?

29. 01. 2019 - 15:29

Sa Teslom se slazem ponajvise. Danilu veliki respect za ljudskost i logiku, ali smatram da stav prije odgovara ambiejntu Danske nego li Crne Gore. 30% stanovnika ne moze smislit ovu drzavu, 50% smatra SPC za moralni autoritet a vjerovatno toliko vjeruje bezrezervno perovicu I Ivanovicu. Koja je to drzava na Balkanu mogla funkcionisati sa 30% Srba? Ali ovo su Srbi iz CG, daleko destruktivniji I zaostaliji, moj postovani Danile
danilo s.

30. 01. 2019 - 10:12

@ Tesla. Svaki skandal prijeti državi jer razara povjerenje gradjanstva u vlast. Tek smo izašli iz jednog izmišljenog skandala (poslije 9 godina) a upadosmo u još gori - i opasniji. Pravi cilj ove sramotne kampanje u medijima služi da se pažnja preusmjeri na skandale i na lažne vijesti i time spriječi da društvo razmislja – i da se fokusira - na plementijim i respektabilnijim ciljevima? Gubimo dragocjeno vrijeme na ove "alternativne istine" i "lažne vijesti" - sve u ime neke lažne demokratije. Lakše je rušiti sve oko sebe, nego racionalno promišljati i graditi bolju budućnost. To i jeste glavni problem opozicije. Oni bi da ruše, a nemaju ni ideja, ni planova, što - i kako - da grade. P.S. Ovo je test za pravne institucije CG - one moraju raščistiti ovu krizu. Ili će CG biti pravna država ili je neće biti?
Dok palme njisu grane

29. 01. 2019 - 13:19

danilo,bez sarkazma postujem tvoju zelju da se ne izjasnjavas,ali u ovom moru istina i znoja tesko bi bilo da snadje i drzava sa jacim institucialnim kapacitetima od ove gdje se tim institucijama ne vjeruje jer su zarobljene.Ljubav kako bi to lijepo bilo ,ali ovdje je nju pobjedo interes i pohlepa ma sa koje strane dolazila.Voajeri ovdje imaju veliku tradiciju ,sjetimo se samo filma U ime naroda,i onih komitetlija,i opstinara,nacelnika i njihovih zena i pjjesme Dok palme njisu grane,velika je to tradicija danilo.
KARA RADUSIN

29. 01. 2019 - 17:06

Danilo s molim te samo o vjecnoj,sojskoj i cojskoj Crnoj Gori pisi i o nicemu drugom mimo toga.Ovo polako pasaje zar ne vidis samo ce postojat CRNA GORA.POZDRAV
danilo s.

30. 01. 2019 - 17:06

Kara Radušine, Pišem o CG kakva bi trebala da bude, a ne o CG kakvu je vi - sa vašim promašenim političkim potezima i šurovanjem sa Mandićem - želite. Meni ne treba nova vlast, treba mi nova-stara CG. Plemenita i herojska. A vi se samo sprdajte.
Svi

29. 01. 2019 - 10:53

pogromi i nevolje, pracene ogromnim zrtvama,na prostoru Balkana,u zadnjih sto i kusur godina,dolazili su pravo iz Londona.U svim dogadjajima je dobrano umijesana njihova obavjestajna sluzba.Prica se nastavlja.Solidno je prate neki domaci mediji.Mora se priznati da se ide ispod granica dobrog ukusa.To je ono sto se u ovoj sapunici nece oprostiti.O tome svi ucesnici treba da povedu racuna.Kada se iznose licne stvari,fotografije,snimanja drugova i prijatelja to je kako neko rece po tradicionalnom moralu,koga svakako ima, neljudski,necojski i nesojski sta god to znacilo.
prije i poslije engliska

29. 01. 2019 - 12:07

Pa i tvoji su je iz Londona no ti ne znas.. Deca im sva skolovana u London city za pola miliona skolarine a caca im od kad je dzemper skinuo nije imao tolko bruto platu zvanicno .
O

29. 01. 2019 - 12:58

ukusu je rijec.Nije no ti ne znas vec nego ti ne znas.Govorim,voditi racuna o ponasanju ,o komentaru.Medije slusaju i gledaju djeca i mladi ljudi.Uvrede nijesu dozvoljene.Za uvredu namjerno ili slucajno padaju glave.Cercil nam je onako bas uvalio "crvene".Tada su nam pobjegli sto godina.To se ne moze stici.Nema toga Oxforda koji to moze nadoknaditi
Nije bilo veće granice neukusa

29. 01. 2019 - 13:27

od onog iskolačivanja očima i psovanja u Skupštini.
Tekstovi

29. 01. 2019 - 12:05

Portal Analitika čini uslugu Kneževiću ovakvim tekstovima, jer se tek sada vidi sa kojim nesojima se vrh vlasti družio i koje poslove je radio. Nesvjesno kompromituju vlast, a ne protivnike vlasti!
Тото

29. 01. 2019 - 13:31

"..iz morala, etike i crnogorske tradicije." Ajaoj, lele.
Xyx

29. 01. 2019 - 13:35

Šeki, mislim da se uzalud trudiš...
Mирослав Ђукић

29. 01. 2019 - 14:04

Слажем се са вама. Његош би рекао: "Јанко брани Владислава мртва; што га брани, кад га не одбрани?"
Comment

29. 01. 2019 - 14:18

Dzaba krecis,Seki...prekasno je. Ajmo botovi,udarajte minuse- priprema,pozor -SAD!
Ne dirajte njih !!

29. 01. 2019 - 14:34

"Ne dirajte moje zaposlene !", rece "evo ja cu doci, pa neka mene pitaju sto hoce", rece u tipicnom bleferskom moralizirajucem stilu tipicne korumpirane osobe iz Crne Gore. Ispred sebe je drzao stit toboznje ljudskosti. Da li je dosao zaista? Ne, nije, ali je nasao opravdanje, naravno. Nema te optuznice u Crnoj Gori koja se ne moze "poreci" argumentima "diktature". Taj soj nece uci u specificne detalje, nego se drzi "odozgo" I povrsinski jer se na isti nacin moze poreci I recimo evidentna saradnja sa jednom velikom silom u pokusaju rusenje drzave o kojoj je dobar dio sviejta pirsao (analogija).
Zagrebite kozu gospodina

29. 01. 2019 - 14:53

Odavao je utisak kosmopolite, lice njegovano, odijelo, kravata, blagi osmijeh za stolom u uredjenoj kancelariji, privlacio je povjerenje. U mnostvu sumnjivih biznismena, lijepo bjese vidjeti Duska. Na prve optuzbe za eventualne neregularnosti u poslovanje, gordo se isprsi I rece nesto poput: "Ne dirajte moje zaposlene, evo mene pa me pitajte sto vam nije jasno." Nijesam pratio slucaj redovno. Sljedeca izjava koju procitaj je bila: "Ne vracam se u CG, kod diktatora !". Istina trebalo mu je manje od 18 godina da "shvati" da je u CG diktatura I pod odredjenim okolnostima. Da ga niko ne optuzi , biznis bi isao I dalje, vodjen profitom I svojim interesima prije svega. Zagrebite kozu gospodina I ispod ce se pojaviti primat - glasi anglo poslovica. Deja vu. Uslijedile su niske optuzbe, da se covjek logicno zapita: "Jesi li ti za to znao ranije". Dobro, a kako bi bilo diskutovati optuznicu,sto je praksa u razvijenim drzavama, pogotovo Velikoj Britaniji?
Sustina problema u CG

29. 01. 2019 - 15:09

Medju protivnicima vlasti ima do 10% prijatelja drzave Crne Gore ili kontinenta Evrope. Dakle imate izbor, ili cete sa ovom vlscu kava god da je ici putem kojim ide Evropa kao suverena drzava, ili cete krenuti zajedno ili u okviru Srbije prema Rusiji. Ovo se moze maskirati, spinovati, bukom nadglasati ali ne I ukloniti u dogledno vrijeme
Marica

29. 01. 2019 - 18:16

Nisu ti ovi procenti dobri. Ima prijatelja države mnogo više. Na ovu tvoju priču mogu da nasjednu samo naivni. Neka ti prepadanje s Rusijom i gluposti.
neizbjezna Rusija

29. 01. 2019 - 15:10

Ako Knezevic do sad nije imao saradnju sa Rusima, vise sam nego siguran da su mu vec prisli I ponudili saradnju
neizbjezna Rusija

29. 01. 2019 - 15:13

Izmedju vlasti Srba iz CG, tj ujedinjenja sa Srbijom tj rusifikacijom Crne Gore I ove vlasti , apsolutno biram ovu vlast I to ko andjele jer je zlo relativno. Medjutim u ovom slucaju nisam uopste ubjedjen da se ne radi o jos jednom podmetanju u dugm nizu pokusaja obaranja prozapadne CG. Vlast ne moze biti 100% cista medjutim daleko od potrebe da se ovo uzme kao pretekst za serviranje Crne Gore Srbima
?

29. 01. 2019 - 15:25

Gdje su dva duza komentara? Ima li razloga da se ne objave ?
?

29. 01. 2019 - 15:30

Ja pitah radi odgovora a ne radi pitanja ?
Diktatura ! Od kad tacno ?

29. 01. 2019 - 16:21

Nije prvi koji je ususkan ispod pokrivaca DPS-a lagodno radio biznis godinama I perfektno znao pravila. Bilo je slucajeva I onih koji su u slicnim okolnostima profitirali u politici. Medjutim kad je doslo do nesuglasica, neko je poletio u narucje Rusima neko iz Londona ispaljuje teske optuzbe da se umjesto vodeceg kandidata za EU I clanice NATO radi o rezimu tipa Pinochea gdje se progone posteni biznismeni ili pak nacija koja pukim slucajem Ili Bozjom voljom nije dosla glave maloj Crnoj Gori , bauku I diktaturi na Balkanu ! Ubjedjuju nas uz navijanje iz Beograda ili Moskve I njihovih transmitera u CG predvodjene jukebox novinama perovica I Ivanovica.
Remi

29. 01. 2019 - 18:58

Okle god da gađaju i navijaju, pogađaju direktno u glavu. U panici ste. Vidi se po komentarima
coek

29. 01. 2019 - 22:29

Ajmo da razdvojimo stvari *ovo sto se dogadja boga pitaj ko ce raspetljat,vidjecemo *ovako nagrdjivat kumove i prijatelje nije ni malo "crnogorski",pa ne znam sto da su ucinjeli *zato je za zakljucit - bogomi se ovo ovako ne moze radit bez neke velje podrske,bas velje *najgore je to sto to nece platit ni politika ni banke no Crna Gora *ko je ovo negrdjenije poceo i ko ga sprovodi i to nije tesko zakljucit,iako ovako gledano nije bankarski no veoma krvolocno za Crnu Goru
Jack

30. 01. 2019 - 06:11

Ne laje kucka zbog sela nego radi sebe
vele

05. 02. 2019 - 00:11

Mislim ljudi da bi trebali dati impuls pozitivnosti datim situacijama za normiranje i resavanje odnosa za dobro svih ljudi ove male CG jer je valjda svi volimo. Zato bolje malo sebe da kontrolisemo jer nije lako kontrolisati svoju porodicu a kamoli sve pojedince koji su u sluzbama u raznim poslovima. Ako smo mudar narod imajmo strpljenja sve ce proci pa i ovo ce se zavrsiti. Bitno je da ostanemo u miru tako ce mo najbolje pomoci a ne da raspirujemo vatru. Onaj sto raspiruje obicno mu se o glavi obrusi. hvala
CRNOGORAC

25. 03. 2019 - 10:03

DJE MILOVA BRITVA BRIJE TRAVA TU NICAT NE SMIJE.
Novi komentar